https://www.instagram.com/evaswedenmark/

tisdag 9 augusti 2011

Nej hösten jag vill inte ha dig, inte än

Men sommaren skulle ju vara så lång, den har knappt börjat men redan måste vi tända stearinljus på kvällen när vi äter middag på verandan. Redan faller torra löv och det är ett stråk av höst och vemod i luften. Vi tar ett eftermiddagsdopp och är ensamma på bryggan.
Och Waxholmsbolaget, de fulingarna, anser att höstturlistan ska gälla från och med måndag.
Hela mitt jag vill protestera!

7 kommentarer:

Den Ofrivilliga Bloggaren sa...

Med hösten kommer de kravlösa timmarna. de med de tända ljusen, de med eftertanke och minnen, färger, ljudlös närhet och dofter. var inte rädd eller ledsen min vän, det är bara en annan tid, med samma kärlek och människor.
kram E

Evas värld sa...

E. Du skriver så fint och det är så sant. Men jag tror tanken på att tiden är så utmätt ger mig ångest nuförtiden. Jag räknar åren och somrarna går allt fortare och vintern blir allt tyngre! Kram1 Eva

cruella sa...

Glöm inte bort årstiden sensommar nu... Alltså, ni med höstdemoner gräver ju er egen grop, om du frågar mig. Strunt i turlistor och behovet av stearinljus och fortsätt bada och njut av sommarkänslan ända in i september. Var sak har sin tid.

Evas värld sa...

Tack Cruella, jag ska upprepa det som ett mantra: Sensommarsensommarsensommar... :)

Den Ofrivilliga Bloggaren sa...

Känner mig lite som Birk..."det är en regnig sommar vi har systra mi..."

Jag antar att jag av födsel och ohejdad vana är positiv och ser det vackra i allt och alla. Tiden är inte mer utmätt nu än det var förr vännen. Den är konstant och det är upp till oss själva att förvalta den.
kram E

Jenny sa...

Just så, jag vill inte riktigt ännu.

Karin Fransson sa...

Jag sörjer också att sommaren falnar och sorgen blir värre för varje år... samtidigt som jag njuter intensivt av den friska, klara höstluften, höstens eldiga perenner, jorddoften, dimman, trattkantarellerna och frostiga fröställningar... men jag har svårt att gilla vintermörkret när det pågår nästan dygnet runt. Hoppas att det blir en snörik vinter så att det korta dagsljuset får något att dröja sig kvar i.