https://www.instagram.com/evaswedenmark/

torsdag 26 januari 2012

Jag tycker inte om att ny s-påve utses bakom lyckta dörrar

Jag känner att jag tycker illa om hemlighetsmakeri, om att utse påvar bakom lyckta dörrar. En Stefan måhända är bra... men hur ska jag kunna veta det? Jag har aldrig hört honom yttra sig i någon politisk fråga, jag har aldrig sett honom i en debatt.
Ett sådant slutet förfarande är omodernt. Fram för öppen debatt, öppna val, tänk vilken poäng det skulle ha varit med politiska debatter över hela landet med företrädare för s som erkänner att de vill, ja brinner, för att leda det socialdemokratiska partiet. Nä, i stället stänger man i sig, mumlar bakom slutna dörrar och kommer ut med en ny påve. Det är så 1800-tal. Så förlegat. Kolla vänsterpartiets öppna politiska process, så skulle man ha gjort.
Nu påminner det mig om styrelser jag suttit i, styrelser där ingen vill bli ordförande. Man tjatar på varandra: Du kan väl.... Snälla vi har ingen annan.
Så är det någon som ger med sig.
Men ofta fattas entusiasmen.
Min fattas.

5 kommentarer:

Granne med potatisodlaren sa...

Du har så rätt. Han har ju aldrig haft några politiska åsikter som tilltalar mig. Han har alltid stått på kärnkraftslobbyns sida och när det gäller lika lön för lika arbete har han inte direkt stöttat kvinnorna i vården.

Varför inte låta de som vill ställa upp visa vilka frågor som de prioriterar och varför inte ta hjälp av modern teknik för att ordna debatter som alla partimedlemmar kan delta i?

Så svårt kan det inte vara.

Har någon hört talas om poströstning?

elin sa...

Verkligen! Herregud vilka gamla stofiler som sitter och mumlar i slutna rum, hela arbetarrörelsen är ju sådan nu. Kan de någon gång fatta att de måste ändra allt, att de måste ha en fri, radikal och öppen debatt!!!

cruella sa...

Österberg och Metallbasen - det måste vara många som drar en lättnadens suck;-)

Evas Värld sa...

Eva och Elin: Jag skulle vilja se en redovisning av de manliga nätverk som ligger bakom denna lansering, det visar sig väl om inte annat vilka grabbar som får toppjobben i rörelsen nu - jag är faktiskt lätt chockad över att man väljer en man som är emot kvinnokvoter och för kärnkraft. Det finns ingen fingertoppskänslighet i s längre, det är uppenbart.
Cruella, det blir i alla många fd s-röster till v efter detta valförfarande, därom är jag förvissad!

Kim M. Kimselius sa...

Hej Eva
Tycker du behöver få veta hur omtyckt du är och har lagt en bloggutmärkelse på min blogg till dig: http://kim-m-kimselius.blogspot.com/2012/01/en-fin-manniska-rakt-igenom-som.html
Kram Kim