lördag 25 februari 2012

Idag är jag en fattig men rik människa som sätter guldkant på kvällen med vin och böcker

Man får väl skapa sin egen guldkant på kvällen. Håglösheten drabbade mig, varför blir det så ibland? Från ett glatt uppvaknande till en dyster människa som stirrar ner i köksbordet. Det kan väl aldrig bero på att jag valde denna vackra dag till att betala räkningar?

Men nu ska vi ändra på dysterheten. Jag fyllde ju år i veckan - så det finns  guldkanter. Ellen och jag ska dricka det goda röda vinet vi fick av E, Pio Cesare Nebbiolo 2008. Jag ska bläddra i den fantastiska boken om Jimi Hendrix som finaste vännen J gav mig - mer om den sen! Kanske hinner jag läsa en novell i Fält utan slut, en bok av en vietnamesisk författare, Nguyen Ngoc Tu som U gav mig, så vänligt och klokt valt av henne. Innan jag somnar läser jag en av Kristoffer Leandoers Övningsuppgifter ur hans kommande bok som fine bror J gav mig.
Så jag är fattig men rik kan man säga med underbara gåvor att förgylla kvällen med.

2 kommentarer:

Den Ofrivilliga Bloggaren sa...

Jag ska betala mina räkningar imorn, sen har jag inte ens fyrsiffrigt kvar på kontot...
Men, jag har en rikedom, jag har än så länge tak över huvudet, en bästa vän, en god bok, (rekommenderar Katedralen vid havet), och snart mat i magen. Livet är gott! Kram och trevlig helg!

Marina sa...

Visst finns det mycket mer än pengar man kan vara rik på här i livet!