https://www.instagram.com/evaswedenmark/

lördag 7 april 2012

Läste du något Påskekrim?

Läst något Påskekrim? Det känns inte som om företeelsen lyckas etablera sig här som den gjort i Norge. Eller så är det en baisse för deckare, thrillers, spänningslitteratur? Många av mina vänner säger att de inte orkar med genren längre, alltför förutsägbar och dussinproducerad. Jag vet inte, har alltid läst spänningslitteratur och kommer nog alltid att göra det!
Jag har läst en spänningsroman, ungefär vad jag orkade med på SÖS med tre andra patienter i samma rum. Jag måste för övrigt säga att jag ogillar den nya tanken med att man ska blanda män och kvinnor på salarna. Jag känner mig obekväm.
Den bok jag läste heter Utan ett ord av Linwood Barclay. Jag måste ha varit väldigt  matt för det var först efter halva boken jag insåg att jag läst den förut. Upptakten och grundintrigen är väldigt spännande. Sen blir det som så ofta att författaren inte tror på spänningen i sin egen intrig utan måste ösa på några skopor mord och våld. Då blir det mindre intressant.Men ändå en hygglig tidsfördrivare.
Läste du Påskekrim?

4 kommentarer:

Maria Björkman sa...

Gillar den norska idén, men läser krim året runt! Nu ska jag läsa vännen Anna Janssons nya; När skönheten kom till Bro. Nyss läste jag Förfärande är var ängel, av en annan vän...

Anonym sa...

Läste om gamla favoriten Dorothy Sayers, en av få deckarförfattare som tål omläsning
My

Hemma och långt borta sa...

Kul Maria. Du har vänner med våldsam fantasi :) Kram!

Hemma och långt borta sa...

My, Patricia Highsmith kan man också läsa om!