https://www.instagram.com/evaswedenmark/

torsdag 31 maj 2012

Loreen-lugg och blå möbler - jag är modern igen

Livet lär mig att man alltid blir modern någon gång då och då om man håller fast vid den stil man kommit att gilla. Jag till exempel har alltid haft lugg, alltid långt hår. Med ojämna mellanrum ropar damtidningarna ut att det är MODERNT. Som om jag bryr mig. Men nu tycker jag det är litet kul att jag har Loreenlugg :)

En annan sak: Jag älskar färgen blå. den gör mig lugn och lycklig. Nu fick jag meddelande från IKEA att blått är MODERNT. Det har tydligen inte varit det sedan 80-talet. Det här är bilder från nya kollektionen.
Mitt hem, det har alltså varit omodernt sedan 80-talet? Jag får leva med det. Men i kväll ska jag på förhandsvisning av Kollektion Blå på IKEA. "Kommer du hem utan att ha köpt något blir jag förvånad" säger fina svärdottern ML.
Jag rapporterar i morgon vad jag ser genom min långa lugg!


PS: Nu har jag varit på IKEAs visning av Den Blå Kollektionen... det var inte mycket att se!
Några tyger, mattor, skålar, en ful fåtölj, ett ganska gulligt skåp - men man  hittar ungefär likadana saker på en snabbrunda på stan till Indiska, någon second hand....  tyvärr.

7 kommentarer:

Monika Häägg sa...

Jag tycker också väldigt mycket om blått och har mycket blå färger hos mig, oavsett vilka trender som gäller. Lugg har jag haft nästan i hela mitt liv, fast inte de sista åtta åren, av någon konstig anledning. Jag tror inte att anledningen är någon trend...

Evas Värld sa...

Tror inte heller du följer någon ytlig trend Monika!

Enn Kokk sa...

Vi har, hur länge som helst, använt mörkblått som vårt signum hemma.

Det började med att vi invändigt i sommarhuset i Öregrund målade karmar och spröjs på fönstren blå, likaså dörrar och dörrkarmar och en rad garderobsluckor.

När vi sen renoverade lägenheten i Uppsala gjorde vi likadant där. Två och en halv av badrumsväggarna är i mörkblått kakel, omramar på det sättet till exempel det vita badkaret. Den andra sidan går i vitt kakel med blå detaljer.

Vad vi kommer i håg var det ingen trend då. Vi agerade bara estetiskt. Vi har också tagit hjälp av några hantverkare som först undrade om vi ville ha det så men sen, lite förvånade, konstaterade, att "det blev ju riktigt snyggt".

Evas Värld sa...

Enn det låter riktigt fint. Kul att så röda typer som vi är så blåa hemma :)

Den Ofrivilliga Bloggaren sa...

Strunt i trender! Du är den du är, precis som jag är den jag är. I tid och otid. Livskonstnärer i nuet!
kram E

Evas Värld sa...

E, så är det verkligen, vem har tid att bry sig om trender när det finns så mycket som är på riktigt!!!

Den Ofrivilliga Bloggaren sa...

Och det som är på riktigt, är det vi är. Här och nu. Och jag fick just tusen och åtta tankar i ämnet. Lämnar dem hän, de tar för mycket plats här.