https://www.instagram.com/evaswedenmark/

torsdag 9 augusti 2012

Tillbaka i verkligheten eller kvar i drömmen om sommaren

Är ni tillbaka i verkligheten eller är ni fortfarande i drömmen om sommaren. Jag står med en fot i varje. Jag rymde från landet för att det var så mörkt och lite ensamt. Kom tillbaka till stan och njöt av att slippa ansvar för gräs och ombyggnader och avlopp. Tröttnade på stan och tog båten tillbaka (hela tiden med Macen i ryggsäcken) och det är så vackert. Det är ju här jag vill vara. Men vad GÖR jag. Erkännes: jag har varit latare än vanligt denna sommar, lite som när barnen var små, inte skrev jag då. Livet flöt på och det har det gjort nu också med lille Milton.
Ja så där håller jag på. Känner en viss moralisk vanmakt över att jag varit lat i ena sekunden, för att skifta i nästa och bestämma mig för att jag verkligen tränat i medveten närvaro denna sommar och acceptans: Ja jag har varit lat och det var mitt val.

Hur är det med er? Har ni varit flitiga? Har ni varit lata. Är sommaren slut nu?

10 kommentarer:

cruella sa...

Jag har varit ovanligt flitig, skrapat och målat staket, laserat inomhus, borrat och spikat, rensat ogräs oh så vidare. Tränat en del, dvs sprungit/lunkat över hedar, längs havet, i tallskogen. Men också latat mig massor, solat, badat och läst böcker. Levt storstadsliv i Köpenhamn och Berlin. Och än är sommarn inte slut, ingalunda!

Evas Värld sa...

Cruella, det låter som den perfekta sommaren!

Granne med potatisodlaren sa...

Just det där att vara här och nu är det svåraste som finns. Du har nog dragit högsta vinsten där.

Här är morgonen kylig och det första nattmörkret har hunnit komma. Det känns som om att det är bråttom om sommaren inte ska hinna försvinna.

Idag kan vi inte se ett enda moln och då känns det som om vi har tid att bara njuta på altanen. Och det hoppas jag att ni också har.

Evas blogg sa...

Jag har varit mycket lat denna sommar. Ja både jag och maken har varit det. Vi hämtade vår hundvalp i början av juli och sen dess har vi mest lekt med honom, haft besök av barn och vänner, spelat spel, läst böcker....Inte ett enda uns "nyttigt" har jag gjort. Jag har ju varit sjul så länge i min dunderförkylning och det har gjort sitt till, orken har inte funnits där.Nej sommaren är inte slut än, har jag bestämt. I år blir jag kvar i stugan till i början av september, mest för att Otis ska få vara på landet så länge som möjligt. Han för helst inte gå i trappor än och vi bor ju två trappor upp på Frösön. Så, sommaren är inte slut trots att kvällarna är mörka.

Evas Värld sa...

Eva Granne, jag njuter på altanen med ett visst vemod i mitt sinne, sommaren går alltid fort, denna sommar extremt fort

Evas Värld sa...

Eva Granne, jag njuter på altanen med ett visst vemod i mitt sinne, sommaren går alltid fort, denna sommar extremt fort

Evas Värld sa...

Eva, Otis verkar så gullig! Skönt att höra att jag inte är ensam om att vara lat:)
Nu hoppas jag att du snart känner dig frisk!!!

Marina sa...

Jag har också valt att vara lat! Visst är det härligt när man kan välja det utan dåligt samvete!? Då, helt plötsligt, känns även de där
"o-lata" aktiviteterna man väljer rätt lata...

Evas Värld sa...

Marina, jag tror verkligen att man väljer att vara lat ibland för att man vet att man behöver samla sina tankar och känslor

KaosJenny sa...

Lat!! Det tycker jag att jag kan vara efter att ha sprungit efter små barn i en massa år... Nästa sommar kanske jag ska vara effektiv, vi får se :-). Skön sommar i alla fall. Kram