https://www.instagram.com/evaswedenmark/

onsdag 12 september 2012

Dra då din rika jävel

Mycket vill ha mer, suckar jag när jag läser om Louis Vuitton-miljardären Bernard Arnault, Europas och Frankrikes rikaste man som har ansökt om belgiskt medborgarskap. Han vill nämligen inte betala de skatter den nye socialistiske franske presidenten François Hollande aviserar.

Vänstertidningen Libérations redaktion blev förbannad och presenterade denna förstasida.
"Dra då din rika jävel" skulle det väl bli på svenska - eller "ditt rika arsel"" mera ordagrant.
Arnault blev så arg att han nu vill stämma Libération.
Jag säger då det, vilka manipulationer de redan rika kan ta till för att slippa dela med sig av sina pengar.
Själv tycker jag det är alldeles utomordentligt att betala skatt, för att vi sedan ska kunna dela lika på välfärd och omsorg. Mer skatt från de rika så klart, gärna mer än idag. Någon Vuittonväska har jag inte planerat att köpa och inte så många andra jag känner heller, så en köpbojkott lär väl inte göra honom fattigare. Men mitt förakt kan han få.

6 kommentarer:

englundskan sa...

Det där med att stämma folk så fort man känner sig trampad på tårna är väl också en affärsidé. Undrar vems pengar ha blivit rik på?

Evas Värld sa...

Tror han ärvt mycket - pengar som ligger i företag som Vuitton med de kända väskorna och också champagne, Moët har jag för mig!

Granne med potatisodlaren sa...

Ja, han äger massor med lyxkonsumtionsföretag. Och jag kan tänka mig att han redan idag slipper betala skatt med hjälp av dyra rådgivare. Häftigt med en dagstidning som vågar skriva rakt ut vad deras läsare känner. Brukar se hur några stackars resenärer släpar på tungt Louis Vuittonbagage. Tungt och dyrt. Inte direkt min kopp te.

Evas Värld sa...

Ja fy Eva, ingen Vuitton över våra trösklar :) Elin påminde mig om att det var Sarkozy som var otrevlig mot en ung förortskille tror jag och fräste till honom:
Casse-toi pauvre con (tror jag det var) - ungefär "Stick din jävla stackare" eller hur man nu vill tolka.
Texten i Libération blir ju ännu bättre om man vet det...

Cecilia N sa...

Lade idag märke till att nåt skraplotteri hade höjt högsta nivån på vinst.

Nu kan man vinna 100 000 i månaden i 25 år. Det lär vara sisådär 30 miljoner kronor.
Jaha, och vem står för dem då?
Och så mycket pengar ... det är ju i statsrådsklass.

Medan post och polis avvecklas i glesbygden. Idag läste jag också om nån som hade 30 mil till veterinären om det var helg.
Får man sponsra en polisstation och en brevbärare om man vinner sådär mycket pengar?

Anonym sa...

Liberation à toujours des titres assez humoristiques!!!! je n'avais pas suivi ton blog,je me trouvais en Turquie... j'ignorais que tu continuais à suivre d'une"telle façon la vie en France.
Sydney