tisdag 4 september 2012

Tillbaka till härliga gamla String

Igår var jag hemma med lille sjuke Milton. Plutten! Idag ville jag gå ut i fina vädret så nu återknyter jag till ett av de favoritställen vi hade när vi började skriva våra deckare, jag och Maria och Annica. String, gamla sunkiga String vid Nytorget, var vårt favoritställe. Här skrev Emma Vall sina första deckare om den rödhåriga journalisten Amanda Rönn i Sundsvall. Väldigt bra deckare förresten som förtjänar ett bättre öde än att glömmas bort. De brukar finnas på bibliotek. Och kanske blir de e-böcker när vi orkar samla ihop oss!
Här utspelar sig också en av mina Johannaböcker. Johanna jobbar här i smyg för att kunna rymma till Paris och träffa Leon. Den boken gillar jag också väldigt mycket. Hade jag råd skulle jag göra två ungdomspocketböcker av de fyra böckerna om Johanna. Hemligheter, Man överlever jag lovar, Ensamma på sommarön och Mellan två världar. Men råd är vad jag inte har!
Nu ska jag arbeta!!

3 kommentarer:

Karin sa...

Denna Bermudastriangel på Söder där ungdomarna försvinner mystiskt i femtonårsåldern för att dyka upp igen tio år senare, klara för vuxenlivet (någotsånär...).

Och trivsamt är det! Kul att det stället bevarat sin stil.

Marina sa...

Ett ställe i Stockholm som bör utforskas, alltså!

Margareta Wahlén sa...

Jag gillar
också Emma Vall! När jag öppnade min bokhandel fick jag ett brev från en kvinna som sade att jag absolut måste köpa in Kattjakt vilket jag också gjorde och sedan kom Emma Vall till butiken i form av tre kvinnor! Jätteroligt!