https://www.instagram.com/evaswedenmark/

tisdag 23 oktober 2012

Till syjuntan går jag för att prata, skratta - inte sy

I kväll är det syjunta. En samling härliga, kreativa, pratsamma, engagerade kvinnor i olika åldrar. Tanken är att vi ska handarbeta. Kunskaperna är skiftande. G är entusiastisk och vill att vi ska lära oss och utveckla förmågorna som hos vissa ligger i träda. K brukar fålla upp byxor, någon stickar på en sjal, samma varje gång (?), E har ett otroligt broderi.
Själv älskar jag ju att virka (se min sjal på bilden) men jag hatar att sy. Mycket beroende på den slöjdfröken som i sexan tvingade oss att ställa upp på kö framför tvättstället och gnugga bort läppstiftet. Förbjudet med smink! Elak var hon ... och föga inspirerande.
Men virka, det är jag fena på.
Allt annat lämnar jag numera till min fantastiska skräddare från Turkiet, byxor som ska läggas upp, blixtlås som ska bytas, sömmar som spruckit, vietnamesiska kläder som ska läggas upp (min sömmerskevän i Vietnam anser att jag ska ha långa värdiga kjolar), ja allt man kan tänka sig.
Eftersom jag hatar att slänga kläder jag tycker om och mest har kläder jag verkligen gillar, så vårdar jag dem. Tidigare kunde jag ha en kasse med saker om borde åtgärdas, men allt blev liggande. Nu bär jag iväg kassen till skräddaren som kliar sig i håret, suckar lite och sen gör fantastiska lagningar och ändringar. Vilken lyx.
Men syjuntan då? Åh dit gör jag för att prata och skratta och umgås med dessa fantastiska kvinnor!

5 kommentarer:

cruella sa...

Du, du, du - var ligger din skräddare? Avslöjar du en sådan pärla:-)?

Eva Swedenmark - Livet enligt mig sa...

Så klart Cruella! Han finns på Ljusterögatan, mellan Malmgårdsvägen och Katarina bangata, snett emot Orionteaterhuset. En halvtrappa ner.
Både jag, mina döttrar och min bror är stadiga kunder :)

cruella sa...

Då tror jag han ska få en till:-) Man behöver en som tar hand om det där som ligger i kassarna och väntar på bättre tider...

Eva Swedenmark - Livet enligt mig sa...

Bra Cruella, för som sagt: Slit och släng är jag trött på. Vårda och bevara är betydligt bättre!

Cecilia N sa...

Jag lämnade min vinterjacka till att byta blixtlås hos en sömmerska. Jo, det kostade. Men jackan hade jag köpt på utförsäljning (affären upphörde) för 200 och det hade blivit dyrare att skaffa en ny för bara en sån sak.

Bra att du virkar, Eva. Det är jag sämre på.
Har ni kollat mitt senaste blogginlägg?