https://www.instagram.com/evaswedenmark/

söndag 21 oktober 2012

Vi fyndar i spännande rummet

Milton bodde hos mig fredag till lördag. När vi kom hem på eftermiddagen och skulle gå in genom ytterdörren stannade han bestämt och sa: Nää farmor, vi ska först gå till spännande rummet.
Ja! - tänkte jag. Vi gick dit och gjorde  fynd.
Spännande rummet ,undrar ni? Ja vårt rum för grovsopor. Där kastar mina grannar de mest häpnadsväckande saker.  Hela, rena, fullt användbara grejer som de inte orkar lämna till organiationer som tar hand om det man tröttnat på. De vräker ner böcker, väskor, skor, ställer dit möbler, lampor, tekniska prylar.
Det är inget ovanligt, så är det i många grovsoprum. En vän hade en kompis som arbetade med att tömma sopor på Östermalm - han berättade om  julklappar som bara slängts ner i soprummet utan att ens öppnas.

Så jag tycker det är bra att Milton, precis som jag, ser det som ett spännande rum. Mina barn fick ofta kläder köpta på loppisar, jag älskar att containerfynda.
Ett kretslopp där man byter saker med varandra, eller säljer billigt på loppis är underbart.
Jag avskyr att man bara kastar hela användbara saker som om vi levde i ett samhälle där återanvändning är löjligt eftersom resurserna är oändliga.
Floden av nytt kommer att upphöra. Jag trivs i ett samhälle som värnar sina resurser, tar vara på saker.
Spännande rummet, Milton...

3 kommentarer:

Maria-Thérèse ~ www.afiori.com sa...

Kolla om ni inte kan ha en gratisloppis i huset i stället. Jag bor i en bostadsrätt och i källaren nära tvättstugorna har vi en bokhylla där man kan få gratis saker som böcker, koppar, väskor, vaser, leksaker m.m. och man kan ställa dit något själv som man inte behöver. Jättebra system och det behöver inte bli "sopor" av sakerna.

Eva Swedenmark - Livet enligt mig sa...

Min styrelse vill inte, jag har så tjatat om att i alla fall få ha en bokhylla, men intresset är noll. Däremot har en granne i ett års tid samlat in saker från rummet och sålt på loppisar och sedan skänkt pengarna till välgörenhet. Bra gjort!!
Jag kanske får börja tjata igen:)

KaosJenny sa...

Åh, jag älskar också kretsloppstänket. Härlig idé att sälja och ge till välgörenhet. Kram