https://www.instagram.com/evaswedenmark/

fredag 19 oktober 2012

Trist höra Leif GW Persson kokettera med sin machostil

Ser på Skavlan. Så oerhört ocharmigt det är att se en äldre man som Leif GW Persson kokettera med hur ointresserad han är av att se efter barn och barnbarn. Han ger pengar till barnbarnen och säger till dem att inte drunkna, berättar han  på ett sätt som ska vara småmysigt. Jag tycker bara han ger en så trist bild av en man ur den generationen som inte tog ansvar för barnen, och som nu koketterar med sina brister. Trist trist .... nej barnen fick fd frun uppfostra, bräker han på...
Jag vet att många uppskattar hans böcker så jag har försökt men inte lyckats ta mig igenom en enda.
En gång har jag verkligen gillat honom, det var när han hade sitt Sommarprogram, men den här intervjun var bara för gubbigt förutsägbar.
Man har liksom hört det förut, männen som inte tog ansvar för barnen medan kvinnorna slet och dubbelarbetade och som nu fortsätter i samma trista stil med barnbarnen.... Inte inser de ens att de borde skämmas.
Ocharmigt är ordet.

11 kommentarer:

Margareta Wahlén sa...

Håller helt med dig. Har aldrig gillat hans framtoning. En självtillräcklig och självgod människa i mitt tycke. Det räckte med att se och höra hans dotter för att förstå hurdan far han varit. Sorgligt.

Annika sa...

Jag blev också illa berörd.

Olle Broström sa...

Håller med dig (utan att ha sett inslaget men läst hans memoarer). Det känns vemodigt med tanke på att han hade en så närvarande far. Man kunde hoppas att "det goda exemplet" skulle leva vidare i nästa generation men psykologin är förstås mer komplicerad än så med starkare drivkrafter inklusive missbruket som tar överhanden.

nillas liv på pinnen sa...

Såg inte den här intervjun, men håller med dig om att han, och den typen av gubbar har gjort sitt. Skrev en gång på förekommen anledning en insändare i Aftonbladet där jag uppmanade honom att gå i pension. Tyvärr har han inte gjort det.

Granne med potatisodlaren sa...

Det enda försonade är att han inte tjatar om kvalitetstid utan står för att han sket i barnen.

I övrigt tycker jag att även Skavlan borde gå i pension.

Eva Swedenmark - Livet enligt mig sa...

Margareta och Annika! Jag blev faktiskt också mest ila berörd och tyckte han var en sorglig figur som missar det väsentliga i livet

Eva Swedenmark - Livet enligt mig sa...

Olle, jag känner som du och förundras över varför ett beteende han ju ändå inte kan försvara som en tänkande människa tar över. Inget ger mig så mycket hopp om männen som att se alla de lekande papporna som helt självklart tar hand om sina barn här på söder där jag bor.

Eva Swedenmark - Livet enligt mig sa...

Nilla, det som gör mig så galen är hur mycket luft dessa tjatiga män får i media, ha hade ju inget att säga i denna intervju!

Eva Swedenmark - Livet enligt mig sa...

Eva jag som en gång tyckte Skavlan var en lyssnande programledare som också vågade ställa bra frågor. Nu är jag jättetrött på hans instämmande fnittrande till reaktionära dumheter.

Olle Broström sa...

Eva,
Samma sak här: när jag ser den nya generationens pappor ägna sig åt barnen (behöver bara gå till äldste sonen och hans kamraters barn) så känner jag mig lugnare inför framtiden.

KaosJenny sa...

mm, för en del barn är kanske inte skilsmässa en sån stor katastrof... Då kanske man kan få tillgång till en schysst plastfarsa eller så ;-)...