https://www.instagram.com/evaswedenmark/

fredag 1 mars 2013

Dido - som tröstar mig, men snaskig Skavlan

Jag gick över torget i Ile Rousse på Korsika för några år sedan och hörde en fantastisk röst i en raspig bandspelare. Vad var det? Vem var hon?
Jag bara älskade rösten och sången. Dido heter hon, jag har alla hennes skivor. Och jag älskar att promenera med hennes röst på full volym i min iPod. I synnerhet när jag känner mig deppad. Tårarna rinner men rösten gör mig glad. Så är det och jag vet inte riktigt varför.
I kväll är hon i Skavlan som jag ser trots att jag är så trött på Skavlan som bara talar med Britt Ekland om hennes män och utseende ("är det sant att Rod Stewart hade dina trosor" snaskigt... Skavlan!!) men respektfullt med författaren Ian Mac Ewan om hans arbete.
Men det blir intressant ändå - funderingar kring livet som berg- och dalbana eller med förnöjsamhet som ledstjärna ...

Och Dido.

6 kommentarer:

Annika Estassy Lovén sa...

Dido ... Som jag slukade när mitt liv var upp och ner och känslorna fick huden att knottra sig ... Britt Ekland däremot väckte bara sorg inom mig. Varför får inte kvinnor åldras med värdighet?

Min blogg sa...

Annika, så märkligt, precis som jag. Kanske inte så konstigt nör jag tänker efter, men Dido gick rakt in i min sorgsna själ.
Skavlan är en snuskis som ställde ovärdiga frågor till en kvinna som ändå kämpar - på sitt sätt - för överlevnad i en sexistisk värld där det är intressantare att fråga om Rod använde hennes trosor än vad hon gör för att leva/överleva

Granne med potatisodlaren sa...

Vi hittade "Searching for Suger Man" på Headweb och jag snyftade. När filmen var slut slog vi över till Skavlan och lyssnade till den engelska kommissarien sen kom tårarna tillbaka. Dido är verkligen gripande och en helt ny bekantskap för mig.

Jag kanske sörjde lite extra nu när storvintern tagit jättekliv till älvens strand igen.

Min blogg sa...

Vintern viker snart hädan Eva! Klart du måste lyssna på Dido, jag älskar hennes sånger. Men jag är osams med Spotify just nu!

Margareta Wahlén sa...

Har aldrig hört talas om Dido, måste genast lyssna! och kolla på svt play för att se henne. Ile Rousse...vilken underbar ö Korsika är...jag vet att du varit där flera gånger och själv vill jag så gärna åka tillbaka. Känner mig kluven till Skavlan, ibland tycker jag att det blir riktigt bra samtal men det handlar ju också om dem han talar med. Kanske skulle han ta en timeout...

Min blogg sa...

Korsika är underbart, Margareta, jag längtar alltid dit.
Dido - ja henne tycker jag om!
Skavlan var bra, men det känns som om researchen är slarvigare och engagemanget att överraska är mindre. Tycker ofta han hamnar i slentrianintervjuer nuförtiden.