https://www.instagram.com/evaswedenmark/

lördag 2 mars 2013

Eftermiddagen på Kafé Klavér värmde mitt röda hjärta

Min bilderLivet behöver verkligen inte vara död kultur som i melodifestivalen. I eftermiddags till exempel var jag på Kafé Klavér på söder. Det var de glada herrarna Victor Estby, Fred Lane och Sam Carlquist som hade ett framträdande med musik, dagsverser, poesi och lokalen var fylld av positiva människor - och av förväntan.
Victor, min käre bloggvän, (se bilden) läste sina fina radikala dagsverser, riktiga smockor mot högersamhället. Fred sjöng en del av verserna som han tonsatt. Sam läste sina dikter som man verkligen vill se i tryck - mycket inlevelsefullt.
Och dagens överraskning var Ola Magnell. Länge sedan jag hörde honom, men han sjöng med sin vackra röst så poetiska, vackra, starka sånger.
En sådan eftermiddag med begåvade radikala människor i en trång lokal med hjärtlig stämning, det värmer mitt röda hjärta. Precis så vill jag att det ska vara.
Jag vill också skriva poesi, tänkte jag när jag gick därifrån... och dagsverser!
Inspirerande eftermiddag i sanning!

8 kommentarer:

Granne med potatisodlaren sa...

När du berättar får jag vara med på ett hörn. Tur det för det är inte alltid det är så kul att inte kunna vara där, på plats.

Varje fredag, eller lördag beroende på vecka öppnar jag prasseltidningen och får läsa Victors dagsverser. Det är tur det.

Din kommentar från igår bara gick upp i rök när jag publicerade den. Tyvärr.

Nu ska jag ut och försöka ta bort det generösa snötäcket från det senaste dygnet, 40 cm...

Olle Broström sa...

Roligt att höra att Ola Magnell fortfarande uppträder. En gammal favorit med flera LP(!) i hyllan. Börjat lyssna på honom igen. Hans musik,nerv och röst känns fortfarande aktuella. En "samtida" fin musiker man borde få höra mer av är Marie Bergman tycker jag.

Anonym sa...

Åh, Ola Magnell, han är bra!
Irene

KaosJenny sa...

Vad härligt!!! Kram

Min blogg sa...

Eva! Visst är det kul att följa med i allt vår energiske Victor gör!

Min blogg sa...

Olle! Ola Magnell har verkligen både nerv som du säger, röst och intensitet. Det var en höjdare att lyssna till honom. Och gärna mer Marie Bergman!

Min blogg sa...

Irene! Ola Magnell är riktigt bra, värd att spelas mer!

Min blogg sa...

Jenny! Härligt att gå utanför dörren och uppleva levande kultur!