https://www.instagram.com/evaswedenmark/

måndag 4 mars 2013

Härligt att skriva tillsammans med andra i ett rum laddat med energi

Jag vet inte varför jag tycker det är så härligt kreativt att skriva i sällskap med andra, men det gör jag. Den alltid entusiastiska och kreativa Johanna Wistrand hade bjudit in till Skrivrum på söder, det måste man ju testa.
Där satt vi i ett vackert rum, åtta kvinnor, alldeles tysta, och skrev på våra olika projekt så det knattrade i rummet. Reidar Jönsson tittade in för att se hur det såg ut när man skrev tillsammans, fikade med oss men gick när vi började skriva igen. Han är ju annars en kollektivistisk person, minns när han började med Fyrskift med tre andra författare som samarbetade.

Skrivrum, det är en helt genial idé för människor som jag som gärna är i ett socialt sammanhang och väldigt gärna är tysta och skriver i en atmosfär laddad med energi. Hur tycker du det låter? Måste du vara ensam och skriva eller kan det här vara något? Titta in på Johannas flitiga sida www.multimanus.se och läs mer.

Är jag hemma, och det är jag ju väldigt mycket, (för mycket?) är det så många saker om pockar på min uppmärksamhet, lådor som ska städas, viktiga samtal att ringa, garderober som ska röjas och tvättmaskiner laddas ... och skriva då - jag prokrastinerar alltså men det kan man ju inte göra i Skrivrum!

10 kommentarer:

Malin Eriksson sa...

Ja, det är underbart att skriva ihop med andra, att dela energin, kreativiteten som uppstår:)

Anneli sa...

Det låter väldigt trevligt. Man är ju oftast väldigt ensam när man skriver annars.

Annika Estassy Lovén sa...

Härligt! Hade gärna gått med men satt på ett styrelsemöte istället. Nästa gång kanske!

Min blogg sa...

Malin, det är nästan magiskt med den energi som utvecklas i ett rum med skrivande personer. Tysta energier i hela rummet.

Min blogg sa...

Anneli, jag blir så otroligt trött på att sitta hemma, det finns så många sätt att undvika skrivandet då, trots att det är det jag vill. Det här var väldigt bra!

Min blogg sa...

Ja Annika! Häng på!

Margareta Wahlén sa...

Gick en skrivarkurs en gång och det var härligt att sitta tillsammans och skriva. Är detta också för en sådan som jag som inte är författare? Om man bara har en idé som man skulle vilja utveckla? Vad betyder prokrastinera förresten?

Helena Milton sa...

Det låter så trevligt, stimulerande, berikande och effektivt för vad kan man göra annat än att skriva liksom, med iakttagande ögon runt omkring :-)

Min blogg sa...

Så klart det är för dig Margareta, sök Skrivrum på Facebook! Du är ju i sanning en skrivande person. Prokrastinerar är vad man gör när man skjuter upp... väljer att tvätta, städa hyllor och garderober med mera i stället för att göra det man egentligen vill: Skriva!

Min blogg sa...

Helena, ja framför allt med trivsamt smattrande omkring sig och en slags kreativitet som gör rummet elektriskt!!!