https://www.instagram.com/evaswedenmark/

söndag 31 mars 2013

Nu läser jag Människohjärtat - sakta, och njuter


Nu läser jag Människohjärtat av Jón Kalman Stefànson.
(Weyler förlag, översättning John Swedenmark). Den har jag väntat på. Fortsättningen på de magiska vackra böckerna om pojken från Änglarnas sorg och Himmel och helvete.
Läs dem!
Citat: "Det var en gång, men inte nu längre. En gång var jag ett barn. En gång var dagarna sagoslott. Sen sjönk de ner i en mörk skog och försvann, vi stod och såg det ske. Vi lät det ske. Vi lät livet gå i stå, bli tungt. Varthän ska du, liv, var finns du, glädje?"

Det är alldeles hänförande vackert och märkligt skrivet. Jag läser sakta och njuter.
Vad läser du?

5 kommentarer:

Anonym sa...

Har precis fått den boken till biblioteket som jag stått kö på. Har läst de båda andra, blev så tagen av hans sätt att skriva. Ska verkligen bli spännande att läsa den nya nu. Eva S

KaosJenny sa...

Vackert skrivet! Härligt att kunna hänga med i dina "bokresor" och få tänkvärda citat till sig även när man som jag är i ett läge i livet då läsandet inte får så stor plats. Välkommen tillbaka från Bologna och vad mysigt att göra en walk down the memoryland med brorsan. Kram

Min blogg sa...

Eva S, han har ett fantastiskt språk, så vackert att jag måste läsa riktigt långsamt.

Min blogg sa...

Jenny, jag minns den ljuva tiden då det inte fanns mycket tid till läsning, knappt ens av dagstidningen.
Walk down the memoryland - ja det är fint. Man ser och minns. Nu ska vi scanna och namnmärka, så att allt finns kvar för andra att göra samma vandring med vår guidning.

Anonym sa...

http://www.aftonbladet.se/kultur/bokrecensioner/article16548592.ab

Hälsar en av dina läsare glatt!