https://www.instagram.com/evaswedenmark/

fredag 20 september 2013

Från lågmält till vildsint om litteratur - alltid inbjudande

Det finns ett verkligt smultronställe för bokälskare i Stockholm. Jag var där igår och lyssnade på min vän Zac O´Yeah som pratade skojsamt om sin nya smågalna deckare Operation Sandalwood! Ett dödligt uppdrag för Mr. Majestic (Ordfront 2013) som jag ser fram emot att läsa. Samtidigt framförde rockmusikern Stellan Wahlström ett urval låtar skrivna under resor i Asien.
Vad är det för plats? Jo Rönnells antikvariat på Birger Jarlsgatan förstås. Rönnells är Stockholms och Sveriges största antikvariat som i åttio år har funnits i samma kvarter. Tre våningar böcker i välsorterat antikvariat. Dessutom mötesplats för de mest olika, men lika inbjudande, lågmälda eller vildsinta temakvällar om litteratur.
Helt underbart. På bottenvåningen gör man plats för en liten scen, ställer upp ett gäng stolar och sen kan vad som helst hända för oss lyckliga som får plats.
Man kan gå med i Rönnells vänner, det är viktigt, den fina platsen var hotad  av brutala hyreshöjningar men lever vidare. Läs mer på deras hemsida.
Vi som värnar litteraturen måste bara vara med.
Just nu läser Bodil Malmsten ur sin favorit Thomas Bernhards böcker varannan tisdag. Kön första tisdagen var 150 meter lång. Jag har förköpt biljett till nu på tisdag.

4 kommentarer:

Margareta Wahlén sa...

Oh, denna plats måste jag besöka! Tack för tipset! :)) Alla dylika vattenhål måste stödjas! Har du fått kontakt med Eva?

Eva Swedenmark sa...

Ja Margareta! Det perfekta stället för en bokhandlerska som du!

Marina sa...

Ett besök där ska absolut planeras in vid nästa Stockholmsbesök!

.... sa...

Kul att du förköpte biljett till Bodil!!!
Puss från Ellen