https://www.instagram.com/evaswedenmark/

onsdag 13 november 2013

Maria Montazami till Gudrun Schyman: "Jag är en feminist i en väldigt ung stadie"

Är man sjuk så ser man på teve. Det är väl en regel och helt tillåtet även under dagtid?
Skriver så för att jag, precis som min mamma, skäms om jag ser på teve på dagen, det kunde vara okej för henne om hon samtidigt stickade. Så är jag uppfostrad.

Men nu såg jag just det här programmet på kvällstid. Det var en upplevelse. Maria Montazami har ju tagits till svenska folkets hjärta. och snart tror jag det blir en serie i USA med Montazamis i Sverige då allt bisarrt vi gör får vara med. Som Kardashians ungefär ... men mer svenskt då??

I alla fall, igår gjorde Maria och Gudrun Schyman en tårta tillsammans. Bara en sån sak. Och talade feminism. Jag älskar oväntade möten. Maria blev djupt chockad över att Gudrun slickade på sina fingrar "inför tevekamerorna!!!" - men i slutet av programmet tog även hon detta djärva steg. Och tyckte om det.
Och vet ni vad hon sa när Gudrun frågade om hon var feminist: "Jag är en feminist i en väldigt ung stadie."

Här kan ni se mer om Gudruns och Marias samtal, tårta och fingerslickning och till och med få receptet. Lånade bilden från TV3. Bingo Rimér var också med men han sa, inte oväntat, inte en enda sak av intresse.

6 kommentarer:

cruella sa...

Maria Montazami är faktiskt tillräckligt intressant som person(lighet) för att göra bra tv av till skillnad från de andra Hollywoodfruntimren som med få undantag känts mest tilltufsade och tragiska på olika vis. Montazami känns som att hon är i ett "väldigt ung stadie" på en hel del områden, men det är absolut inget ont i människan och hon kommer med en hel del iakttagelser som är rakt på och helt bondförnuftiga. Det är nog det som fascinerar: You can take the girl out of Västerås but never Västerås out of the girl...

Eva Swedenmark sa...

Cruella, det var ett roligt citat som passar precis. Något hos Maria M får mig helt enkelt att tänka på vänner jag hade i Sundsvall i en mycket naivare, mer godhjärtad, mer förhoppningsfull och mindre cynisk tid än vår. Och det gillar jag.

Annika Estassy Lovén sa...

Maria känns genuint snäll och det är det vi gillar med henne. Hurra för snälla människor!

Eva Swedenmark sa...

Instämmer helt i ditt hurrarop för snälla människor, Annika! Jag vill också tro att Maria är så snäll och positiv som hon verkar vara.

Anneli sa...

Vilket bra tips! Tittar en del på TV, men skulle nog aldrig kommit på att titta på just Maria Montazamis program. Som sagts - hon verkar nästan lika godhjärtad som min son med lite för många gener på en kromosom. :)

Annars bär jag med mig precis samma skam som du hemifrån då det gäller TV-tittandet överlag och i synnerhet dagtid - usch bara!!

Eva Swedenmark sa...

Anneli, tänk att det sitter i så det man lärde sig som barn. Jag måste vara sjuk eller virka om jag ska se på TV dagtid. Annars skäms jag. Titta och berätta vad du tycker, det jag gillar är att Maria verkar så spontant intresserad av sina gäster och inte har något behov av att framhålla sig själv.