torsdag 14 november 2013

Läs Lotta Lundgren och skratta dig frisk

Om du som jag är sjuk och vill skratta dig frisk har jag ett hett tips. Läs Lotta Lundgrens matbok Om jag var din hemmafru eller hur man får en vardag att smaka som en lördag. För att vara ärlig så stod den i min kokbokshylla, present från Elin. Men jag har inte riktigt ägnat mig åt den förrän idag. Kanske påverkad av att jag tyckte Lotta Lundgren var totalt hänförande i Babel häromsistens. Rolig och smågalen och väldigt befriande sig själv. Hon lät sig inte fållas in utan skapade  ett eget rum omkring sig. Sånt gillar jag.

Nu började jag bläddra. Boken är så snygg! Recepten härliga och helt i min smak, synen på matlagning likaså. Vad jag missat förut är hennes sjukt roliga kommentarer. Jag satt där i soffan och skrattade och blev allt friskare.

Så vill ni ha kul och dessutom bli inspirerade att laga av det ni har -  gott och härligt och vackert ... slå då till och köp Lotta Lundgrens bok! Underfundigt, vackert, gott och absolut på alla nivåer hälsobefrämjande, för vad gör dig friskare än ett gott skratt!

Ja ni vet säkert att hon är en av programledarna i Historieätarna.
En ny bok av henne utkom i höstas, Tio lektioner i matlagning, längtar efter att läsa!!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Lustigt hur olika man kan uppfatta saker. Jag såg det där Babel-inslaget och mitt intryck var att Lotta Lundgren helt och hållet skapat sig en "mediepersona", en helt konstlad personlighet för tv-bruk. Sådär kan ingen vara på riktigt, tänkte jag, för det är ju fullständigt outhärdligt för omgivningen.
Reagerade för övrigt på samma sätt när jag lyssnade på Bea Uusma. Min slutsats är att det så en viss slags stockholmska mediemänniskor hanterar offentligheten. De går in i en roll, tar på sig en mask, låtsas vara lite "faux naïf". Jag avskyr det där, inte minst för att jag känner mig manipulerad (och för att tillgjorda människor är tröttsamma).
Men, som sagt, intressant att läsa att man kan uppfatta det på ett helt annat sätt.

Marie

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Marie! Så intressant. Jag kan inte argumentera mot dig. Bara gå på min känsla. Ofta orkar jag inte se Babel för att allt är så tillrättalagt och väluppfostrat. För mig gick Lotta emot det, det var skönt. Men du såg det som faux naïf och det ger mig en massa tankar. Det vore riktigt kul att få fler reaktioner på detta! Tack :)

Granne med potatisodlaren sa...

Det här är en vinkel på alla dem som jag inte riktigt förstår mig på som är intressant. "Faux naîf" vilket bra uttryck. Jag undrar om det är det som Kungsholmens skola är när de låter barnen sticka halsdukar till de "hemlösa"? Som jag skriver om här;http://ggrannemedpotiatisodlaren.blogspot.se/2013/11/tigg-lite-garn.html. Hoppas att det är ok att länka, Eva, men jag längtar efter att fler tänker till. Vill vi ha ett samhäller där de som har delar ut lite överskott till de som är de mest utsatta?

Faux naîf kan både tevepersonligheter vara och en annan som jag tänker på är det angreppssätt som Jonas Hallberg har i Spanarna.