https://www.instagram.com/evaswedenmark/

fredag 20 december 2013

Jag känner mer förväntan än stress inför julen

Idag har jag köpt klappar, kändes riktig mysigt att gå omkring med Milton och hans mamma. Ett antal fina klappar hittade jag - och ja! Vi ger varandra julklappar. Både barn och vuxna får klappar som givarna lagt ner omsorg och kärlek på att hitta.
Tänk så absurt det skulle vara om vi satt där, vi vuxna och såg Milton ensam öppna klappar...  Jag unnar honom att se att vi blir glada för våra klappar, vi  också.
Vår klappöppning är en utdragen historia. Vi öppnar bara en klapp i taget så alla hinner med att njuta av sina klappar och så att givaren också ser att klappen blir mottagen. Och tomten kommer. Sen sover vi över här hela bunten. Trångt och mysigt.

Jag har alltid känt mer av förväntan än av stress inför julen.
Till och med nu när mina kanelhjärtan aldrig blir så fina som min mammas var, inte har jag hunnit städa heller. Men vad då - det blir ändå ganska stökigt när hela familjen jular ihop. Det finns viktigare saker än att byta hyllpapper (har förresten inga) och skura vartenda skåp som jag minns att mamma gjorde. Alla traditioner behöver man inte följa!

Hoppas du känner något slags julefrid och att du sätter kraven precis där du vill att det ska vara, där du orkar med. Det viktiga är ju ändå att vara tillsammans

11 kommentarer:

englundskan sa...

Det låter trevligt.
Det finns ett bevingat uttryck här på bygden, en kvinna som tyckte folk hade för bråttom före jul suckade och sa –Städa för en tomtsate? Nää aldrig!

Margareta Wahlén sa...

Det låter väldigt mysigt Eva och du har alldeles rätt i att man får sätta ribban där det känns bra. Vi firar jul ensamma i år men i dag väntas invation av hela familjen för peppisbak och smällkarameller! Ligga över bli det inte förstås med nära 25 personer i huset men fin gemenskap och glad förväntan!

Marina sa...

Härligt att höra! Vi har det också lugnt och skönt och ser fram emot julen med förväntan eftersom båda tjejerna kommer att vara här. Vi har också alltid haft en lång och utdragen julklappsöppning med rim på alla julklappar och mycket gissningar och skratt. Numer har vi bara en julklapp var, men även den med rim och många mer eller mindre bra gissningar!

Evas blogg sa...

Låter härligt Eva. Vi köper också julklappar med omsorg. Det är en del av julen. Inga mängder och inget svindyrt. Men något som man vet att de andra uppskattar. Och rim på paketen, även om de är hellre än bra. God Jul fina du!

Kim M. Kimselius sa...

Låter jättemysigt! Känner inte heller någon julstress, bara njuter av att komma hem från tre veckors signering. Visst städar jag, men inte mer än vanligt. Våra gäster säger som du: Det blir ändå alltid stökigt efteråt.
Ha en riktigt God Jul och Ett Gott Nytt År från ett vindpinat, regnpiskat Blekinge.
Kram Kim

Eva Swedenmark sa...

Englundskan, det var ett underbart talesätt jag omedelbart tar till mig :)

Eva Swedenmark sa...

Margareta, så härligt att fylla hela huset med familj! Jag saknar mitt hus i Enskede just vid juletiden. Hoppas du får en härlig dag och en fridfull julafton.

Eva Swedenmark sa...

Marina, rimmar gör vi också, mer eller mindre bra, roligt är det!

Eva Swedenmark sa...

God jul fina Eva bakom berget! Det är härligt med omtänksamma klappar och fyndiga rim! Vi brukar ha rimkväll dagen före julafton.

Eva Swedenmark sa...

Kim, hoppas du får en lugn skön jul efter ditt intensiva signerande. Önskar dig frid och ro! Kram.

Helena Milton sa...

En riktigt fin jul önskar jag dig. Jag/Vi brukar fira precis så som du beskriver vid julkappsutdelningen; en klapp i taget. Helt givet känns det som, att alla får se vad som ges respektive fås.
Snön är väl det enda som saknas just nu för att uppnå den maximala julkänslan men det brukar ju komma lite snö på nyåret i alla fall :-)