https://www.instagram.com/evaswedenmark/

fredag 13 december 2013

Storslagen bok om film i viddernas landskap

En fantastisk bok om film i Jämtland, Härjedalen med ett alldeles unikt bildmaterial

Visst drömmer jag ibland om ett eget litet förlag. Men jag inser snabbt att om jag inte får ihop min egen budget hur skulle jag då kunna fixa ett förlag. Mycket slit är det. Desto mer beundrar jag de tappra som förverkligar drömmen. Som min oerhört idérika och företagsamma släkting Sara Swedenmark till exempel som dragit igång Förlag 404 i sin by Övre Önet i Offerdal och är så obrutet entusiastisk.

Jag skulle vilja att ni fick bläddra i årets stora satsning, en helt fantastisk bok som heter Viddernas landskap på vita duken - en resa i filmens Jämtland och Härjedalen.
En magnifik välskriven bok med ett fantastiskt bildmaterial om filmhändelser av de mest mångskiftande slag i dessa storslagna landskap. Betrakta de unika bilderna och ta del av berättelser från stumfilmens tid fram till dagens stora Hollywoodproduktioner. Viddernas landskap är en magnifik bok.
Dessutom intervjuer med personer som Kerstin Ekman, Rolf Lassgård och Henning Mankell om hur landskapen i norr påverkat dem. En bok att bläddra i njuta länge av.

Fredrik Alverland har skrivit boken som jag tror många cineaster skulle älska - och så klart alla som fascineras av de vackra landskapen. Ett stycke fin kulturhistoria.
Läs mer hos Förlag 404

4 kommentarer:

Karin sa...

Spännande tema! Hur är det med Barnen från Frostmofjället? Är det rätt geografiskt område undrar jag.

Eva Swedenmark sa...

Jamenvisst Karin i boken finns ett underbart uppslag med så fina bilder. Inspelad i Vålådalen, Brännvinsvallen, Östra Vålådalen, Fångåmon, Ottsjö, Valbo samt Åre gamla kyrka. Här i boken finns alla fakta. Sven Nykvist gjorde debut som a-fotograf och året var 1945 - filmen blev succé

Anonym sa...

Har haft möjligheten att tjuvläsa boken via mitt jobb och den är KANONBRA!

Eva Swedenmark sa...

Anonym! Javisst är den fin. En praktbok.