https://www.instagram.com/evaswedenmark/

onsdag 1 januari 2014

Ett nytt år då vi blir en del av förändringen

Det känns bra att tillbringa nyårsafton och nyårsdagen med de människor man älskar mest. Igår lyxmiddag med familjen, fyrverkeriskådning på kajen och champagneskål.
Idag tittar jag in hos Miltons föräldrar och tar sedan med mig den lille mannen på bio med mera.
Det känns som om de människor man vill tillbringa mycket tid med vill man också i årets första skälvande dagar ha kontakt med, om inte IRL så i alla fall via vänliga rader på vad det nu kan vara av sätt att kontakta varandra.

På nyårsafton ringde vi alltid till varandra, mina föräldrar och jag, min faster Elsa, mina bröder.

Jag ringer mina bröder.
Till föräldrarna och Elsa finns inte längre fungerande ringlinjer men jag tänker på dem och någonstans utifrån kosmos känner jag kärlek strömma till mig från dem.

Men nu blir det "Emil och Ida" med Milton, det är årets första dag och jag vill verkligen att detta blir ett år som med Johan Cronemans kloka ord i DN igår blir ett år för förändring:


"Det finns en kollektiv kraft som (för) länge legat i dvala. Om 20–30 år säger vi kanske att allt började, igen, i Kärrtorp, en söndag i december 2013. Det är inte extrema aktivister till höger, eller vänster, som skall få förändra världen, och livet, det är faktiskt en uppgift för alla. Det kan kanske också rädda oss.
Mitt nyårslöfte blir att försöka bli en del av den förändringen
"

Det får bli mitt nyårsslöfte också.

6 kommentarer:

Margareta Wahlén sa...

Fina ord som jag också tar till mig och visst är det så att man vill börja året med sina kära. Det är ju där man kan hämta kraften! Det blir ett spännande och omvälvande år tror jag på många sätt!

Karin sa...

Härliga bilder!

Ja, vi var många där i Kärrtorp den 22 december, som tyckte att detta borde kunna bli en ny inledning på julen. Just den dag då mörkret ger vika och vi går mot ljusare tider, det skulle kunna bli en dag att fira demokrati och solidaritet.

Gott nytt år Eva och hälsa runt omkring dig!

Eva Swedenmark sa...

Visst är det fina ord, Margareta. Den insikten ska jag bära med mig under året
God fortsättning Margareta och ett riktigt gott 2014

Eva Swedenmark sa...

Karin, vilken fin tanke att samlas varje år när mörkret viker i en positiv manifestation för demokrati!

Evas blogg sa...

Vilka fina ord Eva! Och visst är det fint att fira in det nya året med sina barn! Jag är så glad varje år de vill vara med oss. Gott nytt år Eva!

Eva Swedenmark sa...

Gott nytt 2014 Eva. Och låt oss hoppas att Cronemans fina ord ska stämma in om den kollektiva kraften.