https://www.instagram.com/evaswedenmark/

onsdag 12 mars 2014

Så är det hos mig, just idag, en vanlig onsdag i mars. Hur är det hos dig?

Födelsedagsfirande hos Ellen
En familj kan vara så mycket, jag inser det. Men för mig är min familj min kraftkälla. Där finns kärlek och omtanke och närhet. Min nära familj, det är mina barn, deras älskade och mina barnbarn. Det är som ett nät av kärlek och trygghet omkring mig. Omkring oss. Mitt skyddsnät, min trygga punkt i en orolig värld.

Jag växte upp likadant. Omgiven av föräldrar som jag älskade. Det var inga stora ord i min familj , vi bara visste att vi fanns där för varandra och det gav mig en trygghet i livet att veta att de alltid gav mig sitt stöd.

Ellen med "havsbandet"
Idag var det födelsedagsfirning hos yngsta dottern. Vi drack choklad med vispgrädde på sängkanten. Det är tradition. Överlämnade presenter. Myste ihop. Milton hade gjort ett jättefint halsband av olika pärlor i snäckform:
– Titta ett "havsband"! sa han stolt.
Till mig hade han sagt: Man måste inte köpa presenter, Eva, det är lika bra att göra dem själv.
 Så vi hade pärlverkstad och han valde och trädde tills han blev nöjd.

Ikväll går vi och äter på en korsikansk restaurang. Jag känner mig glad. Extraglad att yngsta dottern är hemma i år på sin födelsedag, förra året var hon i Mali, året innan i Sydamerika och så har det varit ett långt tag. Nu är hon hemma, just nu.

Ja så är det hos mig, just idag. En vanlig onsdag i mars. Hur är det hos dig?

14 kommentarer:

Karin sa...

Härligt att Ellen är hemma i år! Våra minstingar börjar bli stora!

Maj sa...

Låter som en helt underbar start på ett födelsedagsfirande!Hos mig är det lugnt och skönt och det passar mig bra. Kanske händer någon liten överraskning senare på em..../M

Pettas sa...

Nyss hemkommen från Sverige och mina barn och barnbarn går jag i ett saligt rus, trots tvätt av bil och kökslådor och en dator som har internetkrånglat idag:). Vi har också firat födelsedagar, dottern på söndag och sonen på måndag

Margareta Wahlén sa...

I dag hade vi vår kurs i franska, väldigt trevliga kursdeltagare, bra lärare och många skratt! Sedan gick jag till en skoaffär som jag gått förbi många gånger och verkligen fyndade! ett par "stövletter".
Långlunch på Bagdad café med god vän som jag inte träffat på 3 månader och nu skriver jag till dig! En fullmatad bra dag med vårsol!:)
Ps Gissar att ni äter på Campoloro? Bon Appetit!

askott597 sa...

Har också en dotter som fyller år idag. 50! har lite svårt att ta in det att vår förstfödda nått denna ålder. Hon hade bjudning redan i söndags så jag grattade då. Tyvärr var det bara jag från vår släkt då alla andra bor i södra Sverige och min man p g av sjukdom inte är flyttbar numera.Roligt att se ändå att de har så många jämnåriga kompisar med barn i ungefär samma ålder. Var ålder har sin tid.Hon fick en Parisresa av sin man (hela fam ska åka)Hon o jag ska i af åka på bokmässan till Göteborg. En liten för-firningsresa inför min egen stora ...dag lite längre fram i dec.

Cecilia N sa...

Hos mig var det så att när jag kom till jobbet (ute på landet) så kom jag på att jag glömt min lunch hemma.
Men sen var det arbetsplatsträff vilket innebär storgofika så då åt jag upp mig lite.

Och så har jag ju ett litet torrskafferi som extraförråd i bokhyllan ... sen jag glömde mat förra gången ...

Och sen var det lagomt pyssliga arbetsuppgifter och intressant planeringsträff.
Skönt att det inte är storprestationen varje dag på jobbet.

Eva Swedenmark sa...

Maj! Hoppas din dag fortsatte lika bra!

Eva Swedenmark sa...

Karin, ja vilka härliga minstingar vi har!

Eva Swedenmark sa...

Karin på Pettas, ja nog går man i ett saligt rus efter härliga familjeträffar och nostalgiska återblickar!

Eva Swedenmark sa...

Margareta, Campoloro blev det, förträfflig mat! Vilken fin dag du berättar om! Franksa! Det låter extrakul :)

Eva Swedenmark sa...

Askott597, visst är det obegripligt att man har så vuxna barn. Det låter ju alldeles underbart att ni två ska åka till Göteborg på mässan!

Eva Swedenmark sa...

Cecilia N - det låter som en bra dag på jobbet. Tur att inte alla dagar är omvälvande och så härligt att ha förråd i bokhyllan!

Anonym sa...

Världens härligaste dag. Vilken lyx det är att ha en så underbar och kärleksfull familj som firade mig hela dagen. Helt ofattbart!!! Ellen

Eva Swedenmark sa...

Men Ellen det är ju helt underbart att få fira dig här hemma i Sverige på din dag! Kramar!