https://www.instagram.com/evaswedenmark/

fredag 13 juni 2014

Det hade kunnat börja brinna när jag sov: Känner mig som David mot Goliat när jag tampas med JM

Jag var så glad i morse. Milton sov över. Vi var på topphumör. Men så gick teven inte igång, lamporna blinkade, all el var konstig. Jag försökte på mitt opraktiska sätt att fixa det hela i min elpanel. Men det ville sig inte riktigt, all el krånglade. Lyckades få hit en reparatör och medan han var på väg började det ryka ur elpanelen, lukta fasligt illa och tjuta. Jag var rädd.

Han fick byta hela panelen, trädetaljer var helt brända, små matare till golvvärme mm var totalt brända och överhettade. Med mera. Hela dan har gått åt till reparation - världens mest tålmodige och duktige elektriker kom.

Nu har jag lyckats få igång datorn, men en massa elprylar bara dog och det blir krångel med försäkringsbolag. Jag tänker: Vad bräckligt vårt samhälle är. Utan el vad gör man! Kylskåpet slutade funka, mikron och spisen och radion, sladdarna och datorn ... Nu har några saker börjat fungera men jag är rädd.

För elektrikern sa: Det hade lika gärna kunnat börja brinna när du inte var hemma. 
Eller när jag sov, tänker jag.

Det är sådana här gånger man vill bo i hyreshus med den gamle sortens rejäle vaktmästare. Nu ringde jag ansvariga i huset men - min lägenhet, min el, mitt problem, ring ditt försäkringsbolag.

Själv tycker jag kanske det blir ett problem för alla om min lägenhet brinner? Elektrikern tyckte att alla elcentraler borde gås igenom, kanske var det kablar som inte satt som det skulle med mera .. ja ja vi får se vad som händer.

Men jag antar det blir som när jag försökte tidigare att tampas med JM som är ansvariga för en massa slarv i huset de byggt. De "glömde" till exempel att montera ihop köksfläkten som dinglade löst i ett igenskruvat skåp. Nä, nä, sa de - det skulle du ha meddelat tidigare.
Deras slarv har orsakat mig flera elräkningar mm men de är så stora att de bara struntar i en liten kunds klagomål.

Känner mig som en David mot Goliat när jag ska tampas med JM med flera.

5 kommentarer:

askott597 sa...

Fy vad hemskt. Du har väl brandvarnare?? Förstår att du känner dig maktlös. Hoppas du får nån rätsida på detta.

Marina sa...

Usch vad otäckt! Men tur ändå att det upptäcktes. Hoppas det löser sig för dig utan alltsför mycket krångel.

Evas blogg sa...

Så obehagligt. Förstår att du blev rädd. Vilket gissel att allt ska gå via försäkringsbolag, så mycket krångel mitt i allt elände.

Evas blogg sa...

Så obehagligt. Förstår att du blev rädd. Vilket gissel att allt ska gå via försäkringsbolag, så mycket krångel mitt i allt elände.

Eva Swedenmark sa...

Tack snälla ni!! Jag är helt absorberad nu av att skaffa ny dator, undersöka vilka fler saker som skadades. Det är lite pyssel och jag fattar inte att det tar så mycket tid. Jag är verkligen teknikstressad just nu men återkommer snart på ny dator och förhoppningsvis lugn igen!