tisdag 2 december 2014

Idag grät vi hela förmiddagen

Idag grät vi hela förmiddagen i min romanverkstad i Las Palmas.
Tio gråtande deltagare och en gråtande kursledare.
Det var helt frivilligt.
Gör mig rörd med er text, uppmanade Ann Ljungberg.
Vi satte igång.
Sedan läste vi efter 25 minuter upp texterna.
Disa började. Jag fick be om lån av näsduk, maskaran rann och jag blev så berörd.
Så fortsatte det. Jessica höll oss gastkramande tysta. Ewa i skräckslagen oro. Camilla i chockad förlamning. De är fantastiskt hur texter kan beröra.
Vi vet nu lite mer om varandras romaner, börjar tränga in i handlingen och lära känna personerna. Jag vill  veta mer och jag vill se alla dessa romaner, just nu under skapande, utgivna.

10 kommentarer:

Andra året i Hjo sa...

Las Palmas?
10 gråtande kvinnor som författar? Bra, men bara om det är läsarna som gråter.

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Hej i Hjo! Nio kvinnor och en man. Och jag lovar att när dessa manus utkommer som böcker kommer det att skrattas och gråtas bland läsare

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anna/notonmusic.com sa...

Låter som en terapigrupp Eva :-) Men så heter det också; människan är en berättelse. Och det är så sant! Ha riktigt fina och inspirerande dagar. Här hemma är det i alla fall bara grått och trist!

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Anna det blir lite som terapi. Men du vet säkert också vilka djup som öppnar sig inom en när man är mitt i ett skapande. Jag tror det gör oss extraöppna och mottagliga för känslor och impulser, sinnet är liksom vidöppet!

Granne med potatisodlaren sa...

Vi behöver alla lite terapi nu när Alliansen gömmer sig bakom SD. Tur att både Gustaf Fridolin och Löfven tar ett steg framåt och pratar klarspråk. Men det är ju helt onödigt att betala 500 miljoner kronor ... speciellt om Mattias Karlssons "tysta majoritet" träder fram och röstar i SD:s folkomröstning om invandring som han kallar nyvalet.

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Eva Granne, det var ju ytterligare en anledning att gråta innan vi börjar mobilisera mot rasisterna och de märkliga borgerliga partierna som borde fatta vitsen av samarbete över partigränser. Men det blir bra med nyval!

Äventyret framtiden sa...

Så befriande skönt det låter med förmiddagsgråt, tillsammans med andra. Det frigör säkert en del krafter och känslor, skrivklådan kommer igång, skapandet. Härligt!

Anonym sa...

Eva, det låter helt underbart, konst som griper tag, rispar, skakar om. Härligt! Önskar dig all lycka till med fortsatta skrivandet. Kram!
Jane M

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Tack fina Jane!