https://www.instagram.com/evaswedenmark/

onsdag 22 april 2015

Barndeckarskrivande på dagen och grym italiensk film på kvällen


Tisdag härlig dag.
Annica och jag arbetade med manuset till den barndeckare vi skriver med en underbar femteklass i Bredsand utanför Sundsvall. Medan vi satt hos mig och sammanställde manuset droppade det in nya rafflande välskrivna hjärteknipande texter från våra kloka barn där i klassen.

Som en röd tråd genom boken går en spännande dagbok. Vi har  huvudpersoner som är modiga och kloka och ... ja det blir en bra bok om vi nu kan hitta sätt att trycka den så den blir så snygg som barnen förtjänar.
Egentligen tycker jag att det borde finnas många i Sundsvall som skulle vilja ställa upp på detta. Ett sätt för SCA att visa att de bryr sig om människorna i den trakt där de verkar?
Nä, det är inte mitt ansvar men tankarna springer iväg.... Ibland finns det så mycket pengar, andra gånger, till viktigare projekt inga alls.
Men den här boken kommer att tryckas! Och nu ska jag snart ge mig in i texterna igen om Saga, Aris och Alex i Bredsand.

Efter skrivarbetet igår gick jag på bio och såg en så inspirerande italiensk film som jag vill rekommendera: Girighetens pris  av Paolo Virzi är en intensiv thriller om skuld och begär i en tid av skenande kapitalism och korruption. Den var Italiens officiella Oscarsbidrag 2015. En thriller i många lager, med två familjer som på olika sätt drabbas av den ekonomiska politiken, med kärlek och passion sett ur olika personers perspektiv.
Jag satt oavbrutet fängslad av Girighetens pris, som utspelar sig under vintern i Norditalien. Två familjers öden knyts samman genom en brutal trafikolycka. Vem satt  bakom ratten, och spelar det någon roll om förövaren är fattig eller rik? 
Vem är ond, vem är god? Vad är man beredd att offra för pengar. Och makt? Och kan det finnas kärlek. Trots allt? 
Se den, är mitt tips!

Kvällen avslutades med en intensivt god hamburgare på den italienska restaurangen Jamies Italian (alltså en Jaime Oliver-restaurang). Supergott och otroligt gullig personal. Vi trivdes.

3 kommentarer:

Margareta Wahlén sa...

Låter fantastiskt roligt med er barndeckare! Minns mina skrivarlektioner i skolan så många fina och spännande berättelser som skapades där! Det blev inga böcker men väl skrivhäften och en flicka vann t.o.m en dikttävling som Eu anordnat och hon fick representera Sverige i Bryssel!
Tack för filmtips ävensom restaurangförslag! Själv hade jag en mamma/dotter dag i går och vi åt en jättegod lunch på Oaxen! Kan verkligen rekommenderas!

Anna/notonmusic sa...

Tack för bra filmtips! Tycker alltid det är så svårt att veta/komma på vad som finns när det blir "filmläge". Vad inspirerande för femteklassen att få träffa er! De kommer att minnas det hela livet! Det borde vara värt slanten för en fin tryckning av boken. Lycka till :-)

KaosJenny sa...

Kul med barndeckare, vad roligt att de får träffa någon som kan skriva på riktigt :-) och tack för filmtipset. Kram