https://www.instagram.com/evaswedenmark/

måndag 20 april 2015

Måndag och idag har livet snurrat fort


Idag har livet snurrat fort. Först var det lugnt. Vi var på Fjärilshuset i Haga, jag Emil, Milton och lilla Edith.
Galet dyrt, tycker jag, med 150 kronor för vuxen och 70 för en femåring. Vilka familjer har råd med det? Dessutom vill man fika och det är inte heller precis billigt.
Det är fint att gå runt på museet i regnskogar och bland fjärilar, fast idag var det ganska få. Vithajar och fiskar fanns det också.
Vid utgången snubblar man rakt in i en stor leksaksshop, det är som godis vid kassan i mataffären. Vill ha! Tveksamt många vapenleksaker tyckte jag, till slut blev det piratpennor.

Emil och Milton drog iväg på hans livs första fotbollsträning (Hammarby) och Edith stannade hos mig.
Tänk att ett antal plastbunkar med lock kan vara så kul för en ettåring. Jag indoktrinerar henne med fransk musik när hon är här, precis som jag en gång gjorde med Milton. Det verkar hon gilla. Hon blir lugn och glad av den, precis som jag blir. (Jag har en lista med mina franska favoriter på Spotify).

Medan allt detta hände bestämdes det på dotter  E1:s arbetsplats att hon skulle dra iväg snabbt - idag - till Sicilien för att bevaka flyktingkatastrofen.
Ett svårt och tungt uppdrag.
Men E1 har sedan många år följt med i vad som händer i flyktingfrågan, dessutom pratar hon flytande italienska. Det är klart att hon är så rätt person att göra detta.
Men mina tankar är med henne.

Det är en så overkligt grym situation att skildra och möta.5 kommentarer:

Marina sa...

Det är lite trist att man alltid ska behöva gå genom en affär varje gång man besökt ett museum.

Anna/notonmusic sa...

Inte klokt med alla kostnader så fort man ska göra något med barn. Och som du säjer är det ju ofta en massa lockande saker runt omkring också...Det där kan man verkligen bli trött på! Vad är det för fransk musik du indoktrinerar med? Nyfiken i en strut. Förstår fö din oro... För E. Men en hedrande och viktig uppgift verkligen. Kram mitt i veckan :-)

Eva Swedenmark sa...

Ja i synnerhet om det i en shop riktad till barn finns så mycket plastskräp som på Fjärilshuset. Museishopar kan ju vara väldigt fina och genomtänkta, inte här, det var påträngande som kassagodis som sagt.

Eva Swedenmark sa...

Anna, jag upptäckte Spotify för några år sedan och det är ju lite otroligt hur jag hittar gamla (urgamla) franska favoriter. Så jag har ett Spotifykonto som jag antar du kan gå in på? Dr finns min lista Evas franska favoriter helt enkelt!

Det ska bli spännande att följa E1, nu är hon på Sicilien! Tack för sympatitankarna :) Kram

Margareta Wahlén sa...

Har varit på fjärilshuset flera gånger med barnbarn och det är dyrt men samtidigt drivs det privat tror jag utan några bidrag. Det har varit mycket uppskattade besök! Speciellt plastremsdörrarna mellan de olika avdelningarna roade Elsa Dolly!!