torsdag 11 juni 2015

Det började som en dröm om en bok, nu är det verklighet

Finaste snittarna någonsin!
Casper och Kevin, författare, illustratörer och festfixare


Nu har vi haft release på boken Högt tempo som Bredsands bästa femma med hjälp av mig och Annica skrivit.
Releasen ägde rum på badstranden Fläsian (min barndoms strand). Självklart hade dessa underbara barn tillsammans med sina lika fantastiska lärare  gjort en häftig release. Aldrig någonsin har jag sett så fina snittar - kolla bilden! Och aldrig hört sådana fina tal. Barnen höll talen så klart, fina, kloka och genomtänkta. Föräldrar var där och andra som stöttat projektet. Monika Westin från Kulturskolan i Sundsvall, en härlig eldsjäl, skålade i äppeldryck med barn och föräldrar och Sara från Förlag 404 som hjälpt till med tryck mm.

Nu finns boken. Det som började hos barnen som en dröm är nu verklighet. De berättade i sina tal hur de lärt sig hur mycket arbete som ligger bakom en text, en färdig bok. Hur man måste tänka igenom allt och förbereda sig. Jag lovar att varje barn i klassen känner igen egna stycken och formuleringar i boken även om Annica och jag bakat ihop den till en helhet. Och det har verkligen arbetet med detta projekt.
Tillsammans.
Killar, tjejer, barn med olika bakgrund - de har haft ett gemensamt mål och strävat mot det med all sin energi och uppfinningsrikedom, ledda av Johan, sin klassföreståndare och Annica och mig.  Nu slutar de femman. Nästa år är de Bredsands bästa sexa. Jag tror att de här barnen kommer att fortsätta läsa och skriva och att de ser på böcker och skapande med nya ögon.

Boken säljs på
Vängåvans Bok & Papper AB
En riktig bokhandel - i Stenstan sedan 1840
Storgatan 22, Box 893, 851 24 Sundsvall
Tfn 060 150475, 070 6734760,
och kan också beställas från lärare Johan på denna maildress: johan.karlsson@skola.sundsvall.se
Milton var så klart med på releasen


8 kommentarer:

Anna/notonmusic sa...

Helt övertygad som du Eva att dessa barn kommer att ha extra bra förutsättningar för att både läsa, skriva och tänka omkring böcker. Fantastiskt roligt att det kunde bli en bok "på riktigt". Eloge till ALLA som stöttat projektet! Och vilken härlig känsla för dig och Annika som jobbat med barnen. Det här var roligt att läsa om! Milton ser nöjd ut han med :-) Kram och ha en fin dag!

Karin sa...

Så BRA att det blev en bok! Vad det ska betyda för alla dessa barn som fått vara med och fundera, diskutera, skriva, skriva om och så till sist få vara med på en riktig releasefest! så viktigt och riktigt med projekt som detta. Hoppas det sprider sig!

Marina sa...

Det här är ju en helt fantastisk grej! Jag önskar verkligen att det kunde ge lite ringar på vattnet och sprida sig till fler ställen - underbart!

maggisvarldgmail.com sa...

Oh vad roligt Eva! Vilken härlig känsla det måste vara både för er och barnen att se resultatet av ert arbete. Detta kommer de minnas hela livet och för många blir det säkert också ett fortsatt skrivande och läsande! Vad stor han börjar bli Milton…så fin!

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Anna jag är glad över detta projekt. Och jag tror barn som blir lyssnade på därmed lär sig att deras tankar är viktiga. Nu jobbar dessa fina barn för att en i klassen inte ska utvisas till Jemen. Vilket vansinne för övrigt att idag utvisa en familj till en krigsskådeplats. Hur kan man bara göra det!

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Karin jag är så glad att vi kunde hålla löftet att det skulle bli en bok. Och hoppas projektet sprider sig. Nu ska vi berätta om det i alla fall i höst på BoB!

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Marina: Hoppas verkligen på mer , ja mycket kultur i skolan!

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Margareta, Milton min stora kille, jag har läst boken för honom två gånger redan! Det har verkligen varit roligt att umgås med dessa femteklassare och därmed återstifta bekantskapen med sin egen inre femteklassare