fredag 5 juni 2015

Jag tänker att jag gärna vill ha ständigt blommande syrener i mitt liv

Solen skiner. På fötterna nya sandaler, inga strumpor. För varmt med jacka. Barärmad i solen.Syrenhäckarna blomstrar längs med kajen där Kajsas kafé ligger strax nedanför mig. Jag har hängt där en stund och pratat livet och skrivandet med en gammal  kärlek.

Det är så jag vill att det ska vara.
Varmt.
Sol.
Hela tiden.
Och gärna ständigt blommande syrener.
Vänskaplig relationer även sedan passionen klingat av.

Jag ser på mitt fönsterbräde där morsdagsbuketten prunkar  och tänker att jag har det bra. Vaknar och skriver. Köksbordet är min arbetsplats. Där sitter jag och hittar på. Över allt högar med böcker som lockar till läsning.
Ensam, men med varm familj och vänner. Som det stod på en tröja jag såg i ett SOFO fönster: No boyfriend, no problem.
Så känns det idag. Tomorrow is another day.
Men just nu: Fint!

6 kommentarer:

Anna/notonmusic sa...

Ständigt blommande syrener, vilken dröm om de här ljuva försommarveckorna bara kunde fördubblas! Men det är som Povel säger : underbart är kort... En Mors Dags bukett på köksbordet kan man dock leva lycklig på i många dagar! Vilket härligt "här-och-nu" ditt inlägg utstrålade. Jag som är lite stressad nu kände verkligen att jag längtar efter den där känslan. Den brukar komma när jag blir lite mer ledig. Ha en fin helg Eva :-)

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Du med Anna! Hoppas du får en fin solig helg med mycket närvaro. Själv drar jag nu ut till ön i havet. Bara över dagen. Bara för att titta till än så länge. Men snart :) då bor jag där

maggisvarldgmail.com sa...

Det låter som a GOOD DAY! Älskar denna syrendoft som smyger in genom balkongdörren, visst "Underbart är kort" men desto intensivare njutningen! Önskar dig ytterligare många goda dagar fina Eva!

KaosJenny sa...

Härligt, syrener skulle blomma jämnt... Fast då skulle man inte uppskatta det lika mycket... Goda relationer är däremot något man alltid uppskttar. Härligt jag trivs inlägg. Det är skillnad mellan att vara ensam och vara själv. Att gå i och ur gemenskap är underskattat. Kram

Pettas sa...

Åtminstone doften av syren skulle jag ha året runt. När kvällen kommer och doften kommer svepande då är livet som allra bäst.
Men underbart är kort, alldeles för kort, som det heter i visan.

Andra året i Hjo sa...

Man vill rå sig själv. Tror en kvinna har det bättre i ensamheten än mannen. För mannen blir det ofta just ensamhet. En annan sak som jag har lösningen på. Svenskarna får gifta sig och hålla ihop - så löser vi bostadsbristen. Undrar hur många enmanshushåll det finns i Linnéstaden i Gbg. Oj oj. För att inte tala om Södermalm i Sthlm.