torsdag 4 juni 2015

Nu kommer BOKEN! Högt tempo av bästa Bredsandsfemman

Nu är det dags! Högt tempo har kommit från tryckeriet. Nästa vecka är det release för boken Högt tempo som Bredsands bästa femma skrivit med stöd av Annica Wennström och mig.
Tv några av författarna!

Nu är det dags. Boken har kommit från tryckeriet. Nästa vecka är det release på min barndoms badstrand Fläsian för ett av de roligaste skrivprojekt jag varit med om.
Vi vill skriva en deckare, sa femteklassen till Annica Wennström och mig. Hjälp oss!
Vi har träffats under våren, berättat om hur man bygger upp en bok. Skapat huvudpersoner och en handling. Vi har mailat till varandra.
Vi har gett dem skrivuppgifter där de kastats ur sin vanliga värld och fått låtsas att de är någon annan, funderat på frågor som varför brott inträffar, vem som är ond och varför man drivs att begå handlingar man inte tycker är bra.
Hela tiden har de varit fantasifulla och med glädje kastat sig in i alla uppgifter de fått. Hela tiden med stöd av sina lärare som varit lika entusiastiska och med stor energi skaffat pengar till tryckningen. Boken kommer att finnas på bibliotek och att köpa.
Jag berättar mer nästa vecka efter releasen.

5 kommentarer:

Anna/notonmusic sa...

Åh sånt här blir jag alldeles lycklig över att läsa Eva! Skolan - från sin allra bästa sida! Och när skolan får möta kulturen alldeles på riktigt! När barnen får möta konstnärer och ha en skapande dialog! Hoppas ni får fler såna här projekt! Härligt att läsa!

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Tack Anna! Det har varit ett otroligt roligt projekt! Mera sånt i skolan :)

maggisvarldgmail.com sa...

Jätteroligt! Som du säger, mer av detta i skolan! Grattis till klassen men också till dig och din väninna Annica! Minns nu att när jag arbetade i skolan bjöd vi in författare flera gånger. Det blev dock inga böcker men gav inspiration till samtal om böcker och skrivande. Detta skulle ju också kunna gälla andra konstnärer…allt som kan berika livet och som tyvärr skolan många gånger drar in på.

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Margareta, visst önskar man skolan resurser att bjuda in många olika slags konstnärer och visst önskar man uppmuntran till det egna skapandet!

Karin sa...

Åh vad bra att det blev en riktig bok och att ni envisades med att det skulle vara så! Toppenprojekt, som borde sprida sig till fler skolor!