tisdag 23 juni 2015

Vad gör lite regn när man är tillsammans


Ibland är det verkligen när förutsättningarna är riktigt risiga som det blir så väldigt trevligt. Midsommar. Vädermakterna var emot oss. Vi hade förberett så mycket på festplatsen, lekar, lotterier, fika.  Sol hoppades vi på.
Men det regnade, skrattande dansade vi runt i leran i våra gummistövlar. Det fanns ett litet tak att stå under när vi fikade. Där trängdes vi och vi var säkert över hundra! Alla lotter gick åt och Milton vann tre priser i rad. Barnen hoppade säck och sprang med potatis i på en sked och fick belöning i form av godis. När vi skulle städa festplatsen dan därpå hade ungdomsgänget gjort hela jobbet kvällen innan, fanns inte en burk eller ett papper kvar att städa bort kvar.

I vårt hus, kaos också. Vi håller på att bygga om så två av våra rum gick inte att använda. Vi var bara familjen denna gång, kunde liksom inte utsätta någon gäst för kaoset. Så E2 sov på soffan. Några sov på golvet i vardagsrummet. Det var rörigt och verktyg överallt, tomten var uppgrävd för att en ledning ska ner, vi grillade i spöregn med en parasoll över och jag hade inte ens bakat marängtårta i år, det som jag alltid brukar göra.
Ändå var allt så obeskrivligt trevligt och härligt och de små barnen tyckte att inget är bättre än när hela familjen är samlad. Jag håller med!

6 kommentarer:

KaosJenny sa...

Underbart! Bättre med Kaos tillsammans än enslig ordning. Det går att ha kul hur som helst bara det är med rätt människor :-). Kram

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Håller med dig Jenny, och det var en alldeles underbar midsommar! Hoppas ni också hade det fint :) kram

Marina sa...

En midsommar precis som den ska vara (finns det bara solsken inombords räcker det långt).

Anna/notonmusic sa...

Vilken härlig midsommar Eva! Ibland är det nästan bra när kaos utbryter (typ ombyggnad och renovering) för då märks det vad som är det väsentliga. Man kan tagga ner förväntningarna lite och ofta blir det som du säjer enastående trevligt :-) Vilken söt liten leopard du har fångat förresten! Kram

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

tack Marina, du har rätt, vi hade sol inombords och lät den lysa!

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Anna, visst är han söt min lilla leopard. Han älskar att ha hela familjen omkring sig.
Det är så sant det där med att tagga ner förväntningar och krav. Vi gjorde precis det vi orkade och det blev så bra! Kram!