onsdag 21 oktober 2015

Vilsamt vitt och tomt är vad jag känner för, så helt olikt mig

Något händer i mig. Vet inte vad. Men jag har ett sådant behov av att röja, ge plats, göra mig av med saker. Just nu sitter jag här i målarfärgsdoft, mitt turkosa kök har blivt vitt igen, mitt ljusblåa rum likaså. Vitt vitt, jag har tagit ner tavlor och gardiner.
Måste liksom fundera på vad jag vill ha framme, uppe på väggarna, i bokhyllan.
Är det hösten tro?
Eller ett plötsligt behov av ordning och reda?
Kan ni känna igen er?

Jag har lämnat iväg många böcker till olika hyllor och vill behålla det som är viktigt. Vad gör jag med tavlorna? Och kläderna, mumlar de som känner mig, men dit har jag inte kommit än.
Det som är viktigt, kanske är nyckelorden. Allt är inte lika viktigt, jag måste välja och sovra och bestämma mig.

Kan bara säga att det känns vilsamt. Och lite ovant.

10 kommentarer:

Annika Estassy sa...

Plötsligt händer det ... :)
Jag fick samma längtan efter vitt och färre prylar (inkl. böcker) när vi flyttade senast. Men det tog inte lång tid innan vi fick upp ett par fondtapeter. Och bokhyllorna fylls på ...

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Lustigt Annika! Jag undrar lite vad jag ska göra med alla tavlor. Man kan ju inte börja spika i de vita väggarna, eller kan man???

Evas blogg sa...

Känner igen, fast jag är för lat för att måla. Men plockar bort saker det gör jag. Det är svårt med böcker tycker jag, sist gav jag bort till Frälsis loppis. Nu är det åter fullt i bokhyllorna och det behöver göras en räd igen. Kan det vara den mörka årstiden som gör att vi vill ha ljust och avskalat omkring oss?

Karin Härjegård sa...

I vårt förra hus hade vi bara vitt, vitt, vitt. I vårt nya hus är köket grönt, både tapeterna och köksluckorna. Jag gillar det faktiskt. Men nu är det dottern som protesterar och önskar vitt. Vi får väl se hur det går...

KaosJenny sa...

Jag röjer också. Möbler och saker som vi är färdiga med. Böcker är svårare men jag lär gå över dom en sväng också. Målar och tapetserar gör jag inte, har satt upp en legohylla. Tror att det är hösten och kanske att man prioriterar om lite eftersom. Nu ska man vara inne mer och då vill man att det ska vara lite enklare... Kram

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Eva kära vän, visst är det svårt med böcker. Ständigt kommer jag hem med nya! Jag har ju uppfunnit en hylla i pappersåtervinningsrummet där jag lämnar böcker, men att ha många böcker har alltid varit en trygghet för mig. Svårt! Kram

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Karin, men visst tröttnar man på vitt vitt, jag tröttnade och målade köket turkos. Nu är det vitt igen. Tror jag behöver en lugn avstamp för en livsförändring. Vitt när det känns litet rörigt i mig.

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

ja det måste vara lite enklare, Jenny, jag känner det. Färre saker. Enklare middagar. Kanske är det hösten, en uppladdning som pågår. Eller en hopsamling. Något är det.

Anna/notonmusic sa...

Det går jättebra att spika i vita väggar Eva :-) Särskilt om man vet vilken vit färg man har använt för då är det ju ganska lätt att spackla igen ett litet spikhål OM man vill flytta tavlan vid nästa möblering! Och visst mår man bra att av att göra sig av med och kasta iväg och få in luft rymd och ljus i rum och skåp. Jag är själv i en stor "roddarfas" där flera rum ska ändra funktion och möbler ställas i ordning, bytas ut och/eller köras på tipp.

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Men kära vänner det måste ju vara hösten som gör att vi alla roddar och slänger och målar? Men egentligen borde jag ju mysa in mig då, måla varma färger och plocka fram en miljon kuddar och plädar och ljusstakar i stället för att tokrensa? Bra Anna,jag ska skaffa en burk av den vita färgen för det kliar redan i fingrarna!