tisdag 5 januari 2016

The Affair håller oss uppe på nätterna, vilken sträcktittarserie


E2 och jag älskar att se teveserier ihop. Finns inget mer avkopplande än att  krypa ihop i soffan och se 3-4 avsnitt i följd. Sjunka in i en annan värld, ta fika mellan avsnitten. Jo, det rubbar sovvanor men vad sjutton, det är härligt också! E1 och E2 förstår inte hur jag står ut med att titta på Homeland och Downton Abbey med en veckas mellanrum. De väntar tills alla avsnitten finns och maratontittar. Jag njuter rätt mycket också av att vänta en vecka och veta att NU blir det ett nytt avsnitt.
Hur gör ni?

Just nu tittar E2 och jag på The Affair och vi är helt fast. Har ni sett denna serie om en fyrabarnspappa med författardrömmar (Dominic West)  som förälskar sig i en kvinna (Ruth Wilson), och ....
Jag ska inte berätta mer. Men jag älskar den smarta dialogen, att personerna är både onda och goda och gör förvirrande saker. Precis som jag och mina vänner är. I kärlek finns inte mycket logik och förnuft. Men det är så kul hur alla personer växlar i serien, hur ingen är schablonmässig (ja nästan ingen) utan visar olika ansikten i olika situationer.

Se den, vi är inne på andra säsongen och kan bara inte sluta titta.

En detalj som irriterar mig är de hemska opererade läpparna på de kvinnliga huvudpersonerna, anknäbb, finns det något fulare? Varför gör de på detta viset?

På ett djupare plan mår jag inte helt bra av att se hur nära jag på många sätt ligger den övergivna hustrun i karaktärsbeskrivningen, suveränt spelad av Maura Tierney. Det kommer lite för nära ibland.

Men bra är det, oväntat, och med märkliga vändningar.
Det här är dessutom en serie som inte i första hand exploaterar den kvinnliga kroppen i de något för ofta förekommande samlagsskildringarna (nä jag är inte pryd men det kan bli tjatigt att se Dominic klä av sig en gång till). Aldrig har jag sett kameran med sån förtjusning framför allt visa mannens kropp.
En dag på jobbet måste ha varit lite märklig för huvudkaraktären Dominic West, ständigt avklädd och rullande runt i sänghalmen filmad naken  i alla möjliga vinklar.

Ja det finns mycket att säga, jag är inte bara okritisk men jag älskar att se den.
Någon annan som tittar?

6 kommentarer:

Pernilla sa...

Jag har inte sett den. Var hittar jag den?
I helgen såg jag klart sista tillgängliga säsongen av Downtown Abbey på Netflix.

maggisvarldgmail.com sa...

Hade ingen aning om denna serie. Verkar spännande! Vilken kanal? Jag älskar också att maratontitta på serier men tyvärr blir det ofta ensam eftersom Christer inte är någon fan. Men nu här i Frankrike tittar vi tillsammans på House of Cards flera avsnitt efter varandra (jag har med mig alla tre säsongerna!) och den är verkligen välgjord och som jag förmodar ger en insiktsfull beskrivning av det politiska spelet på hög nivå i Washington. Dessutom är Kevin Spacey en av mina absoluta favoritskådespelare! Vissa serier kan jag titta på flera gånger som Sidney Sheldons "Tracys hämnd"! Det är när Christer är bortrest och då kryper jag upp i soffan med te och goda mackor och så njuter jag i timmar av den häftiga Tracy!

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Pernilla, åh Downton .... vill se mer och mer! The Affair finns på HBO som jag inte har men jag tog en gratis provmånad. De har många bra serier så jag fastnar nog :)
Gott nytt år, jag är ldsen att jag har sådana problem med att lämna kommentarer hos dig. De blir bara inte accepterade konstigt nog. Har problem med Word press på flera bloggar.

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Ja Margareta, Tracys hämnd, minns den! House of Cards är så iskallt välgjord, jag tror det är en sanna skildring av det politiska spelet i USA tyvärr!
The Affair , den kommer du att gilla, det vet jag! Kram!

Pernilla sa...

Jag blev ju så nyfiken igår, att jag leta upp serien och hittade den hos HBO. Tar en provmånad där, jag också. Igårkväll såg vi två avsnitt och idag lär det bli fler. Tack för tipset! 🙂
Konstigt att du inte kan kommentera. Är det när du är inloggad här som det inte fungerar kanske? Trist är det iallafall.

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Funkade att logga in via Facebook Pernilla :)