https://www.instagram.com/evaswedenmark/

torsdag 24 mars 2016

Till bokhandelns lov


Bokhandlarn i Sundsvall, Lennart Bergström, jag lånade Kristoffer Lönnås bild från hemsidan
Jag är lite extra glad idag. Inte bara för att det är påsk och jag snart ska sminka två ganska små, väldigt fina påskkärringar.
Också för att jag fått veta att Akademibokhandeln köper in min nya roman Om ni inte börjar leva gör jag slut och att den på så sätt kommer att finnas i ännu fler bokhandlar runt om i Sverige. Det är härligt för mig vars hjärta klappar så extra mycket för just bokhandlar.

I Sundsvall fanns bokentusiasten Arne Jonzons legendariska bokhandel. Där öppnade min pappa konto åt mig under gymnasietiden så jag skulle kunna köpa böcker och pennor som jag behövde. Det var oerhört lyxigt, det här var ju långt före kreditkortens tid.
Jag kände mig både rik och vuxen när jag kunde köpa böcker där.

Den bokhandeln är numera en Akademibokhandel, Vängåvans Bok och Papper, och drivs av en precis lika entusiastisk bokhandlare.

4 kommentarer:

Anna/notonmusic sa...

Bokhandlare ska man vara rädd om, helt klart utrotningshotad art. Men vi har en liten bokhandel i Avesta. Ska se till att de köper in din bok när den kommer! Så jag kan köpa den:-) Glad Påsk Eva!

Lanclin sa...

Det är något visst med bokhandlar :) Det luktar liksom avkoppling, njutning och allmänt trevligt. Vi har en jättestor bokhandel i staden här där jag bor i Tyskland. Den är i två våningar och jag kan gå in där utan att vilja köpa något, bara njuta av bokhavet :)
Hälsningar Linnea i Bayern

Eva Swedenmark sa...

Tack fina Anna! Så viktigt det är att faktiskt också ge sitt stöd till den lokala bokhandeln!

Eva Swedenmark sa...

Linnea, vilken njutning, så härligt att kunna ströva omkring, bläddra, titta, läsa lite :)