https://www.instagram.com/evaswedenmark/

onsdag 13 april 2016

Tårta, prat och mat med mina juntaväninnorVäninnor ... det har blivit ett tema. I kväll var det väninnedags hos mig. Juntan kom! Ja vilken junta vi är, ett tiotal fantastiska kvinnor, olika åldrar, kunniga, debattglada, belästa och faktiskt allihopa väldigt snälla.
Snällhet är en egenskap jag uppskattar så väldigt mycket, alltmer faktiskt. Man vill inte möta avundsjuka och missunsamhet.
Jag vill att mina nära vänner ska vara precis just som i juntan. Snälla och kloka. Och jag vet att jag alltid kan räkna med dem om det gäller.
Vi har juntat ihop snart tio år. Vi var ganska flitiga i början ... nu är vi mindre flitiga. Eftersom jag lagade maten idag så tänkte jag inte ens på att ta fram en virkning.
Jag "virkade" i stället ihop en av Anna Bergenströms grytor, en lammgryta med puylinser. Sedan uppfann jag någon slags tårta på pajdeg med marängtäcke och jordgubbar och lemoncurd emellan. Ni ser den på bilden.
Till den drack vi en så god citronlikör från Japan, Limoncello men mindre söt kanske man kan säga.

Efter mycket prat och god mat (om jag får säga det själv) drar jag mig nu tillbaka till de mjuka kuddarnas värld.

4 kommentarer:

Karin sa...

Superläckert och så himla trevligt! Och samtalsämnen lär det aldrig bli brist på i denna mångsidiga och erfarenhetsrika grupp!

Evas blogg sa...

Det låter som en härlig kväll. Fint med väninnor.

Margareta Wahlén sa...

När jag läser detta får jag förnyad lust att ordna en "damlunch!" (det blir mer dagtid nuförtiden!!) Mina väninnor är guld värda!

Eva Swedenmark sa...

Margareta, utan väninnor vore livet bra mycket tråkigare!