https://www.instagram.com/evaswedenmark/

tisdag 4 oktober 2016

Bygg Lars Ahlins låga stadsdel i Sundsvall inte en hög skyskrapa

Sundsvall, jag älskar den här staden. De vackra stabila stenhusen. Storgatans raka sträckning. Den fina ån som ringlar genom staden. Men jag saknar Puckelbron.
Nu har någon man hittat på att det ska byggas en jättepinne, högre än hög, mitt på det harmoniska gamla vackra torget. Vilken galen idé.  En gigantisk penis mitt i staden. Och Sundsvalls politiker som gärna river allt gammalt och vackert och böjer nacken inför SCAs vilja, de verkar bara beundra tevekändisens planer.

Varför?
Det är helt galet.
Jag hoppas ingen i slutändan ställer upp på detta. Folkomröstning talas det om, får man rösta om man flyttat till Stockholm? Antagligen inte.

Jag vet vad man kan göra för pengarna i stället för det som phallossymbolen skulle kosta: Bygga upp den vackra gamla staden på Norrmalm invid ån, den Lars Ahlin skrev om, de fina små trähusen man lät förfalla för att sedan kunna riva dem, de små gränderna. I stället rev politikerna de gamla husen och det bidde förstås en parkeringsplats och SCA-områden.

Bygg upp den gamla stadsdelen igen, de autentiska husen, gränderna, kalla den Lars Ahlins stadsdel, befolka den.
Bygg upp puckelbron igen. Skrota den vansinniga idén om att förfula torget
Det vore värdigt en stad som Sundsvall.

En jättepinne på torget, det är ovärdigt.

2 kommentarer:

Margareta Wahlén sa...

Det är verkligen sorgligt hur man förstör och har förstört vackra miljöer. Jag tänker på Klarakvarteren här i Stockholm…nog hade man kunna renovera husen och gjort den till en levande stadsdel med små butiker, caféer istället för de här fula kontors och parkeringshusen. Nils Ferlins stadsdel hade man kunnat kalla den!! Sundsvall är en trevlig och fin stad och jag hoppas som du att man tar sitt förnuft till fånga.

Eva Swedenmark sa...

Visst är det sorgligt, när jag är i min hemstad ser jag både staden idag och det som var och mycket har blivit fel. Men stenstaden är så fin och autentisk, ett torn ... så fel det skulle vara. Men politikerna i Sundsvall... jag förstår dem bara inte!