https://www.instagram.com/evaswedenmark/

tisdag 16 december 2008

Paris är min stad helt enkelt


Min senaste julklapp - ja, jag vet, av olika anledningar har jag redan startat julklappsöppnandet. Min julklapp hänger i alla fall nu på min vägg. Den heter Villa Rimbaud och är en avbildning i olja av Thomas Pradzynskis bild ur hans svit Passages de Paris. Annars har jag mest tavlor i blå toner i mitt hem. Det här är en lite murrig, stämningsfull Parisvy. Det känns som om jag kan kliva in i bilden och vara i mitt Paris. Staden jag bodde i ett helt år för länge sen och som för alltid lämnat avtryck i mig. Jag kan vara arg på mycket i Paris, det spelar ingen roll. Det är min stad i alla fall, min ungdoms stad, mina drömmars stad. Paris helt enkelt som jag alltid återvänder till.
Vi var där, vännen jag fick min julklapp av och jag, i våras. Jag ser på bilden, det känns som om vi kan ta varandras händer och gå rakt in i tavlan, till vår egen zon i Paris.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vacker tavla. Vilka fina presenter du får av dina vänner. Jag kommer inte ihåg så mycket av Rimbaud mer än ordstävet: Jag är en annan.

Eva Swedenmark sa...

De bästa presenterna är det man inte ens vet att man önskar sig förrän man öppnar paketet och inser att just det här har saknats i mitt liv. Inget Rimbaudcitat dyker upp i mitt minne - tack för ditt citat!