https://www.instagram.com/evaswedenmark/

onsdag 28 januari 2009

Vital, finurlig och otroligt stilig

Jag har många favoriter i BUS. Kloka författare som skrivit böcker som varit viktiga för mig och för mina barn. Kanske har jag en favoritförfattare där. Han förkroppsligar det jag skrev om BUS i mitt tidigare inlägg. Det är den ständigt unge, snart nittioårige Lennart Hellsing. Han kommer nästan alltid på BUS-mötena. Han är vital, finurlig och otroligt stilig. BUS vårfest ska ägna sig åt att fira honom med anledning av nittioårsdagen. Galant kysser han damer på kinden, uppträder i osannolikt tjusiga kostymer i färger som orange eller rött. Utkommer ständigt med nya underfundiga böcker.Se det är en förebild!
"All pedagogisk konst är dålig konst, men all god konst är pedagogisk", brukar han säga.
Det roliga lilla förlaget Nisseböcker ger nu ut en ny Krakel spektakel-bok som Lennart skrev till en barnservis Stig Lindberg gjorde till Gustafsbergs porslinsfabrik 1955. Texten följde då med som ett häfte, nu är det en bok. Äntligen!


3 kommentarer:

elin sa...

älskar krakel spektakel!

Anonym sa...

Han är mycket trevlig. Hade förmånen att bo i samma fastighet som Lennart en tid och var även hemma hos honom några gånger.
ÅH

Eva Swedenmark sa...

Jag har ett oförglömligt minne av eftermiddagste en gång hemma hos Lennart Hellsing tillsammans med Ylva Karlsson i ett BUS-ärende. Vi tillbringade en eftermiddag med att prata, dricka te, äta hans goda snittar och helt allmänt njuta av tillvaron!Ett minne vi brukar återkomma till och som vi verkligen uppskattar!