https://www.instagram.com/evaswedenmark/

fredag 16 januari 2009

Kaffe och prat mot demens


Jag somnar för sent och vaknar för tidigt. Dessutom dricker jag för mycket kaffe - det var dock en tröst att mitt goda kaffe motverkar demens och alzheimer, det stod i tidningarna idag! En kvinna på Demensförbundet hävdade dock att det snarare var den sociala delen av kaffedrickandet, umgänget, samtalen, som höll hjärnan igång. Bra det med - jag gillar mina kaffepratpauser. Men att fika och prata fyra på morgonen kanske ändå är ett undantag - mer en "emergency"-fika kan man säga.
Nu funderar jag på om jag ska lägga mig igen eller tassa ut och se om tidningsbudet varit här?
Vad vore morgonen utan mina två morgontidningar? I mitt barndomshem hade vi också två, Dagbladet och Sundsvalls tidning. Dock var regeln den att min pappa drack kaffe, tog båda tidningarna och läste dem först, båda. "Jag kan läsa den ena!" föreslog jag upproriskt. Men nej, pappa först. Undrar om han fattade vilka upprorskänslor det väckte i min känsliga tonårssjäl?

3 kommentarer:

Anonym sa...

God morgon! Det har jag alltid känt instinktivt - att kaffe och glass är bra för hälsan. Kanske 80 procent kaffe och 20 procent glass, eller kanske 70 procent kaffe, 10 procent kaffeglass och resten, ja glass då! En whisky är inte heller så dumt (ryms kanske i glasskvoten).
ÅH

E sa...

jag tror att allt det bra med kaffe kan bytas ut mot te. te hjälper mot allt - det räddar liv!

Eva Swedenmark sa...

E: I synnerhet Earl Grey?
ÅH: När det gäller kaffe - i motsats till kaffeglass - kan man dricka utan att tänka på midjemåttet, det är bra!