https://www.instagram.com/evaswedenmark/

lördag 31 januari 2009

Nostalgitripp till mitt liv i Aspudden 1970

Vilken nostalgitripp! Rainer Hartleb, den fine filmaren, ringde och sa: Kom till Aspuddenbadet i morgon, Aktionsgruppen för badets bevarande ska visa min gamla film om Aspudden från 1970.

Jag bodde där 1967-72 på Junkergatan 13 med Leif, i vår första lägenhet. Vi startade genast en aktionsgrupp för att bevara de vackra gamla husen, för att riva staketet mitt i gatan och få bort den bullrande trafiken - oj vad vi kämpade, ordnade militanta möten och gjorde Aspuddenbulletiner tillsammans med arkitekten Kjell Forshed. Kul var det och vi lyckades vinna över politikerna.
Rainer bodde hos oss ett tag och gjorde en film för teve som knappt visats sen. Nu hade man hittat den, vi satt runt bassängen i det hotade badet /politikerna är lika förstockade och rivningsbenägna nu som då!/ och på en filmduk med taskig skärpa rullade filmen upp. Ser ni Leif på bilden? Hoppas det. Vilka kampglada tider det var, vad vi trodde att allt var möjligt!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hej -
vad kul att läsa om er kamp för att bevara Aspudden på 70-talet; tacksam för det som relativt ny Aspuddsbo (sedan 2005) men med stor kärlek till vår vackra närförort! Vi missade tyvärr filmvisningen i går, men skulle gärna fått tag på den; vet du om det är möjligt?
Hälsar Janne i Manhemsgatan

Eva Swedenmark sa...

Hej Janne!
Jag tror säkert gruppen raddaaspuddsbadet.nu /du kan länka till den från mina inlägg/ vet när filmen visas igen!
Aspudden är jättefint - jag blev riktigt nostalgisk när jag var där igår!

Ola Schubert sa...

Hej Eva!

Jag tycker det är ett helt fantastiskt arbete som ni gjorde under 70-talet, och det är väldigt inspirerande att se hur mycket ni ändå åstadkommit!

Jane,
filmvisning kommer det att bli igen, dock har vi inte bestämt någon tid. Vi hoppas ju även att vi ska kunna trycka upp en DVD för försäljning. Men det ligger lite i framtiden.

Vi kommer att gå ut med information via vår maillista på webbsidan www.raddaaspuddsbadet.nu

Mvh/
Ola Schubert

Christer sa...

Du nämner inte titeln på Rainers dokumentärfilm. Pratar vi om nåt i stil med "Jag bor på Hägerstensvägen och på samma sida ligger Systembolaget" eller liknande?

Eva Swedenmark sa...

Christer! Slarvigt av mig, men jag menar just den filmen.