https://www.instagram.com/evaswedenmark/

tisdag 17 februari 2009

Jag är i otakt med tiden


Jag är tillfälligt i otakt med tiden. I min balkonglåda står tre djupfrysta ljungblommmor, prunkande rosa, men infrusna. På balkongen ligger julgranen. Jag skulle ha burit iväg den, men det blev inte av. Julbelysningen glittrar på kvällarna runt balkonräcket. Julstjärnan är för övrigt också kvar, den ger så varmt ljus. Ute på gården står min fina cykel. Jag skulle ha burit ner den i cykelrummet. Men när jag äntligen kom mig för hade låset frusit och ingen olja i världen tycks hjälpa mig att lirka upp låset. Men rätt som det är kommer tiden ikapp mig. Låset lossnar, jag cyklar, blommorna tinar upp och skjuter nya skott. Men granen???

6 kommentarer:

Maria Herngren sa...

Mycket kan man ju återbruka - men den blir nog inte så fin att ta in igen nästa jul om du inte hänger på de barrlösa grenarna väldigt mycket glitter förstås. Fast å andra sidan en burk med grön sprayfärg först kanske ... Men då riskerar du väl att en del annat också blir grönt. Så jag skulle nog hålla ögonen öppna efter när någon container dyker upp i närheten framöver. Annars får vi väl ta en granvandring i vår och bära den till nåt smart ställe. Min kompis Carina sågade ett år av varenda liten gren, slaktade granen totalt så den gick ner i ett antal plastkassar och sen i soporna. Men hon har inte gjort om det sen dess.

Anonym sa...

Allt kommer i takt igen bara vårsolen kommer. Håll ut!
Mia

Evas blogg sa...

Men det är väl fint att ljusslingan lyser upp de mörka kvällarna?!

Eva Swedenmark sa...

Javisst - ljusslingan är som små stjärnor i mörkret, jag blir glad av den. Det är så svart här i Stockholm, ingen vit snö som lyser upp. Då kan man behöva en ljusslinga i sitt liv, som du säger, Eva. I väntan på vårsolen, Mia. Den längtar jag efter!

Annika sa...

Min balkong ser nästan lika frusen ut som din och även jag har ljusslingan kvar. Tänker behålla den där ända fram till Påsk - Julen varar till Påska ju. Granen har maken slaktat - grenarna fyller en papperskasse och stammen ligger där och väntar på att få bli... Vadå? Början till en gärdsgård kanske?

Eva Swedenmark sa...

Vilka uppfinningsrika förslag på vad man kan göra med sin gamla gran! Och ljusslingor behöver man som sagt många av i livet. Kram!