https://www.instagram.com/evaswedenmark/

måndag 9 februari 2009

Magin finns i den mörka biosalongenJag har älskat att gå på bio sedan söndagsmatinéerna i Sundsvall. Ljuset släcktes: vi visslade som galningar i biljetterna, käkade Dixikola och magin kunde börja. Jag minns min första film: Linlugg och Sotlugg. Jag och pappa gick. Min bästa vän fick inte gå med, bio var förbjudet, hennes föräldrar var pingstvänner.
Jag älskar att dras med i stora fantastiska filmäventyr. Vad gör det att kritikerna sågade Australia som jag såg igår. Jag njöt! Precis som jag gjorde av Indochine med min favoritskådis Catherine Deneuve, den spolades också av kritikerna. Inte av mig. Jag bara var där, i Halong bay, i femtiotalets Saigon. Precis som jag nu var i landet jag aldrig besökt: Australien.

På biografen förr irriterade jag mig ibland på folk som prasslade och viskade. Men hemma är det värre, alltid någon /inte minst jag!/ som ska pausa för att svara i telefon, kolla mail. Det är bra med dvd och hemmabio, visst. Men magin finns i den mörka biosalongen, när man sjunker ner i röda sammetsfåtöljer framför den stora duken.

2 kommentarer:

Ellen Swedenmark sa...

vad bor du med för oifistikerad slusk? sånt är förbjudet när man kollar film!
le boeuf

Eva Swedenmark sa...

Jag är rädd att det mest är jag som är den osofistikerade slusken, det finns så mycket man måste göra hela tiden, typ svara i telefon, sätta på en tvättmaskin, för att bevisa sin simultankapacitet!!! Kram!