https://www.instagram.com/evaswedenmark/

måndag 23 mars 2009

Den 24:e mars klockan 13.00 får vi veta vem som får 2009 års Litteraturpris till Astrid Lindgrens minne

Tisdag den 24 mars klockan 13.00 får vi veta vem som får världens största barn- och ungdomslitteraturpris. Det tycker jag är lika spännande som vem som får Nobelpriset i litteratur, det pris Astrid borde ha fått men aldrig fick. Tillkännagivandet görs av prisets jurys ordförande Larry Lempert, från Astrid Lindgrens barndomshem i Vimmerby. Prissumman på fem miljoner kronor går till en eller flera författare, illustratörer, berättare eller läsfrämjare. Nytt för i år är att tillkännagivandet samtidigt sker på Bologna Children's Book Fair, världens största internationella barnboksmässa där jag hett önskar att jag var just precis nu! Nästa år vill jag vara där.
153 kandidater från 60 länder världen över är nominerade till årets pris, som kommer att delas ut vid en ceremoni på Konserthuset i Stockholm den 2 juni

Astrid Lindgren är Sveriges utan konkurrens mest översatta författare. Hennes böcker finns att läsa på hela 86 språk. Försäljningen utomlands uppgår till närmast ofattbara 80 miljoner exemplar.
Mer info på www.alma.se.

Inga kommentarer: