https://www.instagram.com/evaswedenmark/

tisdag 31 mars 2009

Till Mattis finns inga pengar på AMF

Det finns ju mycket pengar på AMF. Oj vilka feta arvoden till styrelseledamöter. Oj vilka svindlande pensioner, hej hopp det beslutar vi om utan att veta vad vi beslutar. Det är helt sjukt och jag är så förbannad.
Alla på AMF får inte del av det. Min systerdotter Mattis, har varit glad åt provanställning. Om två veckor går den ut och hon hoppades på fast anställning. Men nej, det räcker inte AMF-pengarna till. Mattis är ledsen. Jag är ledsen. Överallt omkring mig ser jag unga misshandlas och utnyttjas av arbetsmarknaden, de ska LASas ut, de ska provanställas och slita som små djur - för att sedan bara få gå och sen kommer det väl en ny vikarie eller provanställd som i sin tur ska slita som ett litet djur... I Mattis ålder visste jag inte vad insidan av en arbetsförmedling var. Dagens unga måste lära sig allt om arbetsmarknadens hårda villkor medan de vi valt att vara företrädare beviljar sig själva arvoden och löner som inte har några proportioner. Jag har sagt det förut. Varför ska en LO-ordförande till exempel och andra i arbetarrörelsen förutom bra löner även ha betalt för att på arbetstid sitta i olika styrelser?
Vilket orättvist hårt samhälle vi byggt upp. Det var inte det jag drömde om.
Mattis är en underbar klok och skrivglad tjej? Har ni ett bra jobb åt henne? Hon få alla mina rekommendationer.

3 kommentarer:

Mattis sa...

Gud vad gullig du är moster!!!!!

Eva Swedenmark sa...

Mattis! Din pluggplan till hösten är bäst! Men du måste ju klara dig till dess. Kramar!

E sa...

ja det är verkligen sjukt hur systemet är uppbyggt. Arbetstagare är verkligen slit-och-släng varor i dag. Och trots att alla vet att villkoren är så dåliga så försämrar man ännu mer i alla trygghetssystem nu. fy. det vore kul om socialdemokraterna också skulle försöka sig på att föra en socialdemokratisk politik.