https://www.instagram.com/evaswedenmark/

onsdag 1 april 2009

Drömmen om en gemensam arbetslokal

Igår hade jag ett tidigt möte och gick iväg samtidigt som alla som ska till jobb och dagis. Alltså den tid då jag alltid var ute förut. Kände ett visst vemod och ett stråk av saknad. Jag är ingen ensammänniska. Det är ofta tråkigt att sitta ensam, komma igång med skrivandet. Nu har jag ju själv valt detta, slutat journalistarbetet, satsat på ensamlivet som författare. Men det är inte okomplicerat och jag slutar inte drömma. Jag önskedrömmer. Jag skulle så gärna vilja ha en lokal att gå till, sitta i, arbeta i. Också.
Jag önskedrömmer om en lokal, centralt på söder, med Maria och Annica. Varsin arbetsplats. Bekväm hörna för att spåna, lyssna på musik. Mycket referenslitteratur. Och framför allt den dagliga kontakten, några snabba ord över skrivbordet när man kört fast eller kommit på något så kul att man måste dela med sig. Ett leende, en blick, en gemensam fikapaus. Så som det var på vår gamla arbetsplats - minus det arbetet då, bara eget skrivande. Jag saknar er, Maria och Annica!
Våra livssituationer och våra plånböcker tillåter inte detta, inte just nu. Men man kan väl få drömma?

6 kommentarer:

Anonym sa...

Det är klart man ska drömma. Vi kanske kan drömma fram en lokal i Gamla stan? Det skulle jag gilla. Långt upp under takåsarna med utsikt över gränder och bakgårdar. Eller? A

Eva Swedenmark sa...

Skulle älska en lokal i Gamla stan - aktiverar genast min drömgen... hallå ... finns lokalen? Den behöver inte vara stor! Bara lagom för Systrarna Vall

Maria Herngren sa...

Ja, där jag jobbade en gång! Det var inte dumt alls, jag gick Kåkbrinken upp var morgon till min hemgård där jag huserade som husmor (långt innan jag blev mor själv och långt innan jag började skriva, även om de hade en skrivarcirkel bland personalen då, med författaren Per-Agne Erkelius, vilken jag fick hoppa med i).

Eva Swedenmark sa...

Så vi är rörande överens då? Det är bara lokal och pengar som fattas - men det fixar vi, i alla fall så småningom, trägen vinner som Maria brukar säga.

Anonym sa...

Varför har inte ni tre en lokal på Tjärhovsgatan i författarhuset som finns där?

Eva Swedenmark sa...

Hej - vi sökte rum en gång, eller inte vi, bara jag, men det enda rum jag fick erbjudande om var jättedyrt. Fast det är väldigt fint där!