måndag 13 april 2009

Inga listor på allt som ska göras, inga överkrav, utan sinnesfrid helt enkelt, som i yogan

Jag funderar på om det är yogaträningen som gjorde att jag kunde möta våren med sådan sinnesfrid i helgen? Yogan - den är som en ryggrad i mitt liv. En stadga i skrivandet och det alltför myckna stillasittandet.
Jag brukar åka ut till landet och skriva en lång lista på allt som måste göras. Något år har jag nästan känt att nej, jag orkar inte, det blir för mycket praktiskt för mig. En gång i tiden var vi två kära människor som köpte huset och drömde om att se familjen växa upp. När vi blir gamla ska vi sitta på verandan och bara se ut över hav och tomt. Nu blev det inte så och det kanske är de såren som rivs upp ibland på våren? Den där känslan av ... men vi skulle ju dela ansvaret?
Så plötsligt är barnen stora och dottern (som tillbringade en sommar från maj till augusti som nyfödd på samma veranda) säger lugnt: "Kom igen mamma, nu gräver vi fast soptunnan som blåst omkull och målar lite innan vi slappar med rosé på bryggan."
Och så känns allt bra igen. Jag är ju inte ensam Och vi var verkligen i våren, jag jäktade inte framåt i tankarna på allt som ska hinnas med och som kan bli övermäktigt, inga listor skrev jag. Jag bara var, som i yogan.

3 kommentarer:

Annika sa...

Jag är hopplös, har svårt att sitta still när jag är ute på landet den här årstiden. Ska bara... Samtidigt upplever jag ett flow när jag håller på, blir ett med mina sysslor. Kanske mitt sätt att rensa hjärnan? Jag tänker så bra när jag rensar ogräs.
Vad härligt med vuxna barn som vill njuta tillsammans med dig och dela dina upplevelser! Nej, du är inte ensam.

Eva Swedenmark sa...

Det är härligt att rensa hjärnan samtidigt som ogräset åker iväg, älskar också sånt, men det ska vara av glädje inte som en ensamplikt - jag har nog martyr-rensat och klippt någon gång men det får det vara slut på! Det ser förresten otroligt fint ut på dina bilder!

Maria Björkman sa...

Ja, det är alldeles säkert yogan. Jag har många liknande exempel, där jag i efterhand har tänkt att det nog är yogaträningen som har gjort saker med mig och mitt sinne. Det är en alldeles fantastisk medicin, jag önskar så att fler upptäckte den!