https://www.instagram.com/evaswedenmark/

måndag 13 april 2009

Jag älskar blogg och facebook som skapar nya möten, ger nya kontakter över genre- och generationsgränser

Jag älskar att blogga och jag tycker facebook är ett underbart sätt att hålla kontakt med vänner och hitta både nya och nygamla vänner. Här skiljer jag mig från alltför många av mina bekanta - mest dom 50+. För mig vidgar facebook världen, jag kan snabbt och kul kommunicera med massor av människor, utbyta tankar. Då fnyser vissa: "Det blir ytligt, det blir facebook i stället för att träffa vänner." Lustigt nog är de flesta av de som säger så personer med en liten likadan bekantskapkrets, de trivs med sina gamla vänner, har inte träffat människor som blivit nya vänner på länge, de går sällan ut och alla deras vänner är lika gamla. Det är helt okej! Lev så!

Men varför måste de vara så självrättfärdiga och se sitt liv som det enda riktiga rätta? Om man nu som jag inte vill slå sig till ro utan fortsätta träffa människor, utbyta tankar och då använder olika tekniska hjälpmedel, för det är ju vad facebook och blogg är, varför inte bara tycka det är okej - också? Är det den stora rädslan för det nya som ligger bakom fnysningarna, undrar jag?
Sen blir jag full i skratt, flera av de värsta fnysarna för två år sedan har nu facebook. Snart bloggar dom kanske också?
Det är svårt med nyheter Oj vad jag blev utskälld av en granne när mina och hennes barn fick se video hemma hos oss för länge sen ... Jag är ingen teknisk person, teknikrädd snarast, men jag drivs av de fantastiska möjligheterna att få veta mycket om andra människor, att kommunicera och utbyta tankar över genre- och generationsgränser. Det skulle ju inte ens behöva sägas att det inte ersätter möten IRL. Underlättar snarare.

8 kommentarer:

Johanna Wistrand sa...

Hej Eva Swedenmark!
Jag har tipsat om din blogg i Författarcoachens blogg:
www.forfattarcoachen.se

Vänliga hälsningar
Johanna

Ango sa...

Jag älskar Facebook just för att den är världsomspännande. Jag har hittat massor av gamla klasskompisar som jag knappt haft någon kontakt med alls sedan vi slutade 9:an för 20 år sedan. Jag har också hittat vänner som jag hade när jag bodde i Grekland för 17 år sedan, och som bor kvar i Grekland (för att de är greker) eller som bor i andra länder, och som jag heller inte haft kontakt med på hur länge som helst.
Video, ja. Jag minns min barndom där pappa var tekniknörd och skaffade hem VHS tidigt (då var det kamp mellan VHS, Beta Max och Video 2000, men pappa köpte "rätt") och alla fascinerades av denna nya teknik. Inte sjutton hämmades vi av den. Inte heller av IT-tekniken som snarare krymper världen och gör det så mycket lättare att hålla kontakt med gamla och nya vänner och att skapa nya relationer med vänner man inte kände ännu (eller att träffa sin partner, som jag gjorde).

Kram
/Ango

Anonym sa...

Jag avskyr facebook! Min flickvän gjorde slut för en tid sedan. Nu skriver hon på facebook och i sin blogg om den nya kärleken hon har hittat. Jag är ensam och övergiven och tvingas dagligen läsa och se om allt underbart de gör. Nej tacka vet jag när en dagbok var privat och man slapp denna förskräckliga smärta. Har du tänkt på denna sida av det hela du vän av facebook. Säg inte att jag inte ska läsa för jag kan inte låta bli, det förstår du säkert själv.
Tore

Eva Swedenmark sa...

Tore jag känner så med dig, av hela mitt hjärta. Jag har liknande erfarenheter själv. Men det är ju livet och egentligen inte tekniken som är grymt. Men självklart förstår jag dig, allt blir såklart mer uppenbart och genomskinligt med facebook. Önskar jag kunde säga något tröstande, men jag säger bara att jag förstår din smärta och sorg och skickar en kram.

Annika sa...

Jag kanske ska testa Facebook - eller nej, jag vågar inte, blir kanske helt beroende!

Eva Swedenmark sa...

Annika - jo det finns nog en liten risk att du blir beroende! Det är jag helt klart, men det är ju samtidigt ett beroende som skänker en hel del glädje. Jag började mest för att barnen höll på, nu tycker jag det är ett så kul och praktiskt sätt att hålla kontakt med familj och vänner, jag är tillexempel mycket mer uppdaterad nu på vardagslivet hos mina fina släktingar i Jämtland och har snabbkontakt med E i Sydafrika.

Anonym sa...

Bonjour I'd like to congratulate you for such a great made forum!
Just thought this would be a nice way to introduce myself!

Sincerely,
Sage Brand
if you're ever bored check out my site!
[url=http://www.partyopedia.com/articles/army-party-supplies.html]army Party Supplies[/url].

Anonym sa...

Hello. My wife and I bought our house about 6 months ago. It was a foreclosure and we were able to get a great deal on it. We also took advantage of the 8K tax credit so that definitely helped. We did an extensive remodeling job and now I want to refinance to cut the term to a 20 or 15 year loan. Does anyone know any good sites for mortgage information? Thanks!

Mike