torsdag 16 april 2009

Jag gråter varje gång jag ser det här klippet - sen blir jag vansinnigt arg


Ni har säkert redan hört om Susan Boyle, hur hon förhånades som ful och hopplös när hon kom in på Idolscenen i England - utsattes för en oerhört kränkande behandling, utskrattad, utbuad - innan hon öppnade munnen och sjöng underbart.
Om detta har Tanya Gold /bilden tv/ skrivit en utmärkt artikel i The Guardian om hur kvinnor sorteras bort efter hur de ser ut och värderas enligt konventionella utseendemallar. Jag blir så arg och ledsen. Vi har så otroligt lång väg kvar. Och ja: Tanya Gold tar upp Paul Potts i sin krönika, Han blir inte alls utsatt för samma sexistiska könsförtryck. Titta nu på Susan Boyle på You Tube. Snälla. Fundera på er egen reaktion och läs artikeln jag länkar till. Själv gråter jag varenda gång jag ser You Tube-klippet. Vad tycker ni?

3 kommentarer:

Annika sa...

Hon kan inte bara sjunga, hon verkar dessutom ha en mycket varm och rolig personlighet. Ja, det är tråkigt när vi är så snara på att dömma andra på grund av utseendet. Dessa ständiga fördomar...

Anonym sa...

Vad ska man säga? Domarnas öppna förakt säger allt! Jag mår illa.
Ulla C

Eva Swedenmark sa...

Ja en medelålders kvinna i det programmet får tydligen inte ha glimten i ögat - inte om hon dessutom är knubbig och tror sig själv om att kunna sjunga. Jag tycker som du, Annika, att hon bjuder på en härlig personlighet. Och Ulla - domarna är verkligen hemska med sina miner och fnysanden!