https://www.instagram.com/evaswedenmark/

fredag 15 maj 2009

Förebilden firas av författarna


Idag har vi barnboksförfattare firat Lennart Hellsing. Filmen om honom premiärvisades efter bubbelmingel. En underbar kärleksfull film som kommer att visas på hans "riktiga" födelsedag den 5 juni i SVT. Man får se Lennart i hans vackra färggranna kostymer eller iförd stilig tröja och dito hatt prata om sina böcker och filosofera om skrivande. Man får också se hans hustru sedan 52 år, Yvonne Lombard, berätta om hur hon omedelbart förälskade sig i Lennart när de träffades, det var på en maskerad och han var iförd en blå burnus. Den mannen ska bli far till mina barn! bestämde hon. Och så blev det.

Vi har haft en så fin kväll med Lennart och Yvonne som hedersgäster, med sång och en speciell Herr Gurka-tårta. Jeeva Ragunath, story teller från Indien, berättade hissnande historier. Det blir nog mer om firandet av Lennart Hellsing i min blogg framöver. Han är ett riktigt föredöme, klok, konstnärlig, finurlig och samtidigt anspråkslös kommer han till våra möten. En riktig förebild.
Han skojar om sin ålder: "Nu kommer mormödrar fram till mig när jag är ute på bibliotek och läser för barnen och säger att dig läste jag när jag var liten!" berättar han.
Så blir det när man fyller nittio år och fortfarande är aktiv!

4 kommentarer:

Evas blogg sa...

Är dessa bilder nytagna? I så fall måste jag säga att de fortfarande ser mycket unga och fräscha ut.

Eva Swedenmark sa...

Hej Eva! Javisst är de fina. Jag tog bilderna i fredags så de är garanterat nytagna och båda är så otroligt pigga och stiliga!Lennart kommer hela tiden med nya böcker, Yvonne står på scen i Sista dansen.

Evas blogg sa...

Men så underbart! Hur gammal är Y nu?

Eva Swedenmark sa...

Yvonne fyller 80, Lennart 90 ... och det är helt otroligt!