https://www.instagram.com/evaswedenmark/

söndag 3 maj 2009

Kraftfulla glada tankar på ön

Jag har tillbringat hela dagen med att kratta löv på tomten, bära undan nedfallna grenar och kvistar, klippa en lavendelhäck /en mycket liten/ och försöka mig på lavendelsticklingar. Jag har arbetat oförtrutet från det jag kom ut med båten till ön tills jag for hem. På huvudet en gammal underbar keps från Vietnam. Gummistövlar och gamla jeans. Underbart är det. Precis som när man promenerar så virvlar tankarna omkring. Vilka andra tankar det blir när kroppen är i arbete, jämfört med att sitta hemma, menar jag. Mina tankar blir så mycket kraftfullare och gladare. Än är stugan kylslagen och inte sommarrustad. Men snart bor jag där!

8 kommentarer:

Evas blogg sa...

Vilken underbar stuga det ser ut att vara! Har du el och vatten? Och jag känner igen mig i att gå omkring i gummistövlar. Visst tänker man bra när man jobbar i trädgården?!

Eva Swedenmark sa...

El har jag och sommarvatten. Ett underbart dass som jag ska visa på bild så småningom. Väldigt fint och ekologiskt!
Det är så otroligt skönt att gå omkring och påta och kratta på ett kravlöst sätt!

Evas blogg sa...

Samma här: el, sommarvatten och ett fint litet dass.

Anonym sa...

Jag slåhs av frihetskänslor och vårsommardofter. Land är det mysigt avskalade, livsnära. En arkad av minnen.

Eva Swedenmark sa...

Landet är verkligen det avskalade, det lilla man behöver. Morgonkaffet på verandatrappan, behövs inte så mycket mer för att göra mig lycklig då, i ögonblicket.

Annika sa...

Jätte fint Eva! Tänk att vi alla blir så lyckliga över våra små stugor. Utedass har vi inte men väl ett multrum. Ekologiskt ska det vara!

Maria Björkman sa...

Tänk att du också har ett paradis! Var ligger det på jorden?

Eva Swedenmark sa...

Det är så fint, på en liten ö i Stockholms skärgård, mellan Vaxholm och Värmdö. En liten bilfri ö där jag är alla somrar.