lördag 2 maj 2009

Tomorrow is another day – I morgon är åter en dag

Jag roade mig med att leta de berömda filmcitat ikväll. I en tävling för några år sedan var det Clark Gable som ledde ligan med sin slutreplik i Borta med vinden: "Frankly I don´t give a damn." Min exman - han älskade det citatet. Jag argumenterade inte med honom, log bara inåtvänt. För jag vet ju – att den sista hoppfulla repliken i min älskade bok Borta med vinden är Scarletts ord: "Jag ska tänka på det alltsammans i morgon, hemma på Tara. Då kan jag stå ut med det. I morgon ska jag tänka ut något sätt att få honom tillbaka. I morgon är åter en dag."
Så det så, Rhett Butler, Clark Gable - släng er i väggen - det är Scarlett som är huvudpersonen och hennes sista ord som gäller. Och de har alltid pekat framåt för mig, på en morgondag. Aldrig ge upp.
Tomorrow is another day.

4 kommentarer:

Annika Estassy sa...

Jag slukade boken men filmen har jag aldrig sett. Har du läst "La bicyclette bleue" av Régine Deforges, en ripoff av just Borta med vinden?

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Ja, jag har till och med ett ex med en dedikation från RD som jag träffade på Bok&Bibliotek en gång, hon var väldigt trevlig, jag letade efter bilden jag tog men den har för tillfället drunknat i drivorna. Jag läste bara första delen. Har du läst hela serien?

Annika Estassy sa...

Ja, jag läste samtliga delar. Men konstigt nog minns jag inte hur den slutade!

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Jag förtränger gärna slutet på Borta med vinden och hittar på ett eget där allt blir bra. Men den värsta /nåja en av de värsta/ bok jag vet är den hopkokade fortsättningen på Borta med vinden som kom för några år sedan. Så u s e l!!!!
Filmen har faktiskt fångat bokens atmosfär väldigt bra men jag gråter så mycket så jag kan inte se den. Det är lite galet.